Labdarúgás

2020.10.16. 08:23

Az AS Románál folytatja a fiatal békéscsabai kapus

A Budapest Honvéd labdarúgócsapata a hivatalos honlapján jelentette be, hogy kölcsönadta az AS Romának a 17 éves kapusát, a csabai születésű Megyeri Gábort. A hírt az olasz együttes a hivatalos Twitter-oldalán erősítette meg, hozzátéve: a többszörös magyar utánpótlás-válogatott kapus először a klub tartalékcsapatában kap lehetőséget a bizonyításra.

Megyeri Gábor három és fél éve, 14 évesen Békéscsabáról a fővárosba költözött, és 2020 februárjának végén kötött profi szerződést a Honvéddal. Azóta a kispestiek NB III-as csapatában, illetve a kooperációs szerződésnek köszönhetően a másodosztályú Siófokban kapott játéklehetőséget.

Az U17-es világbajnokságot is megjárt magyar kapus kéthetes próbajátéka során a szintén Serie A-ban szereplő Fiorentinánál is volt, végül azonban a Romát választotta.

Fotó: Földi Imre

„Amikor először szóba került a lehetőség, akkor nagyon fel sem fogtam még, hogy ez valós lehet, akkor kezdett el tudatosulni bennem, amikor szóltak, hogy utaznom kell, illetve, amikor kint voltam a csapatnál. Pedro, Kolarov, Dzeko, fantasztikus élmény volt. Gyerekként mindenkinek az az álma, hogy egy ilyen nagy klubhoz kerüljön, korábban csak a videójátékokban találkoztam ilyen labdarúgókkal, most pedig velük edzettem. Két hetet töltöttem kint, az első héten a Fiorentinánál voltam, míg a második héten a Románál készültem, részükről is komolyabb az érdeklődés, Magyarországon is voltak, hogy megnézzenek. A tervek szerint az első csapattal edzek majd és a Primavera-együttesben fogok védeni, egy évre vettek kölcsön, de ha jól teljesítek, akkor hosszabb távú is lehet a közös munka” – idézi a honvedfc.hu Megyeri Gábort.

A klubhonlap beszámolója szerint a 17 éves kapusnak 2021. június 30-ig szól a római kölcsönszerződése, sikeres együttműködés esetén pedig az AS Roma érvényesítheti a kivásárlási opcióját.

A kapus a következőket mondta:

„Szeretném megragadni ezt a lehetőséget, mindent megteszek majd annak érdekében, hogy az egy év után is számítsanak rám – hangsúlyozta Megyeri Gábor. – A következő egy évben nem lesz más feladatom, minthogy minden nap azért dolgozzak, hogy bizonyítsak, hogy megmutassam, ezen a szinten is megállom a helyem. Mindenképpen szeretnék kint maradni, akár a felnőttcsapatnál, egyelőre harmadik számú kapusaként, vagy éppen kölcsönben tovább fejlődni egy kisebb olasz együttesben, meglátjuk, mit hoz a jövő. Rajtam nem fog múlni, minden tőlem telhetőt megteszek majd a sikerért!”

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!