vívás

2020.10.12. 16:55

Aranyat ért a csabai fiú remeklése

A vírushelyzet árnyékában folytatódtak a kadett és junior korosztály versenyei. A Magyar Kupa-sorozat 2. fordulóját a budapesti Gerevich Aladár sportcsarnokban rendezték meg a hétvégén.

G. P.

A jó eredményt ezúttal is junior válogatottjaiktól várták Békéscsabán, akik közül Dékány Kinga karantén-kötelezettsége miatt kihagyni kényszerült a versenyt. Az Alföld Vívó Akadémia másik kitűnőségének, Keszthelyi Zsombornak nem úgy sikerült az első forduló, ahogyan az elvárható lett volna, így fokozott bizonyítási vággyal vágott neki a viadalnak. A csoportkörből veretlenül került fel a direkttáblára, ahol lehengerlő vívással jutott a 16 közé. Itt válogatottbeli társa, a Honvéd versenyzője, Ujvári várt rá. Az Európa-bajnoki ezüstérmes nem kegyelmezett, kihasználva gyorsaságbeli előnyét, villámgyőzelmet aratott (15:5). A nyolcas döntőbe jutva a BVSC-s Horváth sem jelentett akadályt (15:7).

Oláh Lili

A következő mérkőzés igazi rangadónak ígérkezett, hiszen a vasasos Nagy Márton a korosztály egyik legjobbja. Zsombor egyre jobban vívott, rögtön magához ragadta a kezdeményezést, és már készülhetett is a nagydöntőre (15:10), ahol Osman-Touson Maruan (BVSC), a barát és az első forduló győztese várt rá. Óvatosan kezdtek, de ezen a napon Zsombort nem lehetett megállítani, fokozatosan elhúzott, és 15:9-re felülmúlva ellenfelét magabiztosan szerezte meg az aranyérmet.

A klubtársainak kevésbé ment, Kolczonay Balázs a 33., Lenkefi Soma a 37. lett.

A junior lányok közül Rácz Odett a 20., Oláh Lili a 25., Krnács Anna a 27., és Bencsik Anna a 31. helyen zárt.

Az AVA kadettjei közül ezúttal a lányok szerepeltek jobban. Oláh Lili egészen a döntőig menetelt, ahol szoros csatában vereséget szenvedett, végül az előkelő 8. helyet szerezte meg. Gachályi Gréta 10., Bencsik Anna 12. lett. A csabai fiataloktól ez kiváló eredmény.

A fiúk között Lenkefi Soma szerepelt a legjobban, de a döntőbe jutás ezúttal nem sikerült, ő végül 10. lett.

Keszthelyi Zsombor

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában