Darts/galériával

2020.10.11. 11:29

Amatőröknek nyújt lehetőséget a csabai versenysorozat

Csupán pár hónapja találta ki a két lelkes amatőr dartsos, Alexa István és Bertalan Szabolcs „Bagoly”, hogy amatőr versenyeken akarják kipróbálni magukat. Mivel a közelben nem találtak olyan versenysorozatot, amin hozzájuk hasonló erejű játékosokkal mérhetnék össze a tudásukat, és hamar megunták, hogy a profik élvonalában alul maradnak, elhatározták, hogy saját bajnokságot indítanak. Meglepődve tapasztalták, hogy milyen nagy igény van kezdeményezésükre.

Fotó: FE

Az egyik legnépszerűbb sport a darts, ami Békés megyében is egyre nagyobb népszerűségnek örvend. Mi sem bizonyítja ezt jobban, hogy megyénk két fiatalja néhány hete amatőr versenysorozatot indított útjára a békéscsabai GamePub-ban, aminek első fordulóján már nem kevesebb, mint 21 játékos mérte össze tudását. A rendezvényt kéthetente, csütörtökönként rendezik meg, de ezzel párhuzamosan egész napos programot szerveztek szombaton, amiből idén még további kettő van tervbe véve.

Hatalmas sikernek örvendenek a csütörtöki versenyek /Fotók: Felföldi Enikő/

De kezdjük a legelejéről. A koronavírus első hulláma után, mikor a szórakozóhelyek kinyitották kapuikat, Alexa István, és barátja, Bertalan Szabolcs egyből a GamePub-ba vette az irányt, a legközelebbi helyre, ahol tudták dobálni a nyilakat a táblára. Egy idő után azonban új kihívásokra vágytak:

– Hónapokon keresztül, hetente lejártunk ketten játszani, de egy idő után rájöttünk, hogyha fejlődni szeretnénk, akkor másokkal is össze kell mérnünk tudásunkat. – mesélte hírportálunknak Alexa István. – Ekkor pattant ki a fejünkből az ötlet: keressünk új kihívókat, olyanokat, akik ugyanúgy szeretik ezt a sportot, mint mi, és hajlandóak időt és energiát rászánni a játékra.

Alexa István január óta ismerkedik a játékkal, de mindent megtesz annak érdekében, hogy népszerűsítse a dartsot Békés megyében

Bár két lelkes amatőrként hivatkoztam a szervezőpárosra, de az igazsághoz hozzá tartozik, hogy Bertalan Szabolcs már több mint hét éve jár amatőr versenyekre, aminek köszönhetően tudta jól, hogy miként kell egy bajnokságot lebonyolítani.

„Bagoly ” több mint 100 versenyen vett már részt, kellő rutinnal vágott bele a versenyek lebonyolításába

– A GamePub a kezdetektől fogva partner volt a dologban, meghirdették a Facebook-oldalukon a versenyt, amire meglepően sok ember jelentkezett – mondta Bertalan Szabolcs, aki a közösség berkein belül „Bagoly” becenéven vált ismerté. – Földi Zsolt korábbi versenyeinek mintájárára két bajnokság is fut, az egyik nyolc fordulóból áll és szeptember végétől egészen decemberig tart, de elindult szombatonként is egy, amiből még két további alkalmat fogunk szervezni.

Alexa István és Bertalan Szabolcs „Bagoly”, a TNT (Thursday Night Tournament) két szervezője

De ne szegje fejét senki sem, aki csak most értesül a TNT (Thursday Night Tournament) versenysorozatról, ugyanis a hat legjobb fordulóeredményét számítják bele az év végi összesítőbe minden versenyzőnél, tehát még mindig van lehetőség becsatlakozni a bajnoksághoz.

A nagyok azt mondják, hogy a játékot otthon sajátítod el, de versenyezni, csak a versenyen tanulhatsz meg

A résztvevők elmondása alapján a találkozók jó hangulatban telnek, de ez is volt a célja a két szervezőnek.

– Mindenképpen egy családias hangulatú versenyt szerettünk volna csinálni, bár a résztvevők számát elnézve ez inkább sikerült „nagycsaládiasra” – tette hozzá mosolyogva István. – Emellett fontos volt számunkra az is, hogy a játékosok megtapasztalják azt, hogy milyen nyomás alatt dobni a nyilat, ugyanis versenyhelyzetben teljesen más élményt nyújt a játék, mint otthon a négy fal között dobálni.

Családias hangulatot szerettek volna teremteni versenysorozatukkal

– Azt veszem észre, hogy az emberek, akik eljöttek a versenyeinkre, a közösségi oldalokon osztják a képeinket és jó emlékként gondolnak vissza az eseményre, még akkor is, ha utolsó lett. – ezt már Bertalan Szabolcs jegyezte meg, megerősítve szervezőtársa kijelentését. – Ehhez hozzájárul az is, hogy direkt úgy szerveztük meg a versenyt, hogy mindenki többször játsszon, tehát az egyenes kieséses rendszer helyett a csoportkörös és vigaszágas lebonyolítást választottuk.

A TNT versenysorozat versenynaptára

szeptember 17. (18.00 óra)

október 1. (18.00 óra)

október 15. (18.00 óra)

október 29. (18.00 óra)

november 12. (18.00 óra)

november 26. (18.00 óra)

december 10. (18.00 óra)

december 17. (18.00 óra)

 

Kérdésünkre a szervezőpáros elárulta, hogy előreláthatólag 2021-ben is rendeznek amatőr versenyeket, de ennek pontos részleteit csak később fogják nyilvánosságra hozni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában