lovassport

2020.10.01. 14:37

A mezőhegyesi Papp János a négyesfogathajtó-világbajnokságon szerepel

Magyarországot három versenyző, Dobrovitz József, a Mezőhegyesi Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság hajtója, Papp János, valamint Vida József képviseli a hollandiai Valkenswaardban jövő hétvégén rendezendő négyesfogathajtó-világbajnokságon.

V.L.

– Ilyen vébé-t még nem rendeztek, szokatlan feltételekkel és körülmények között versenyeznek a hajtók. A nagyon sok világ- és Európa-bajnokságot megjáró, sokszoros magyar bajnok Dobrovitz József szerepeltetéséhez nincs mit hozzáfűzni, míg Papp János és Vida József a jövőt képviseli. Elsősorban nemzetközi verseny tapasztalatot lehet és kell is gyűjteniük, mivel a jövő évi budapesti Európa-bajnokságon ott lehet a helyük – fogalmazott a magyar szövetség hírlevelében Tóth Tamás szakvezető.

A magyarok közül a legvérmesebb reményei a 2004-ben csapatban világbajnok Dobrovitznak lehetnek, ő a legjobb hatban szeretne zárni a 13 ország 35 hajtóját felvonultató mezőnyben.

A vb-t eredetileg szeptember elején a szintén hollandiai Kronenbergben rendezték volna, azonban a koronavírus-járvány miatt módosították a helyszínt és az időpontot is. Az eseményen jövő pénteken rendezik a díjhajtást, szombaton a maratonhajtást, s vasárnap az akadályhajtással zárul a vébé.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában