Birkózás

2020.09.20. 14:17

Szél Anna felnőtt országos bajnok lett

Több klasszis hiányzott szombaton Csepelen, a Kozma István Magyar Birkózó Akadémián rendezett felnőtt országos bajnokságról, de még ennek ellenére is akadtak olyan súlycsoportok, amelyekben meglehetősen érdekes párharcok alakultak ki. A nemzetközi szintű, meglehetősen impozáns sportkomplexum nívójának megfelelő szintű erőpróbának adott otthon: az év legfontosabb hazai versenyének, a felnőtt országos bajnokságnak, amelyen mindhárom szakágban, összesen 145-en léptek szőnyegre, köztük a Békés megyei sportolók.

V. L.

Fotó: ROTH TAMAS

A nőknél a kétszeres kadett Eb-aranyérmes Szél Anna, az Orosházi Spartacus Birkózó Klub idei junior országos bajnoka a fináléban magabiztosan nyert a tököli Fábián Anna ellen, és ezzel megszerezte élete első felnőtt országos bajnoki címét.

Szél Anna a dobogó tetején /Beküldött fotó/

A férfiaknál a kötöttfogású mezőny mondhatni, nagyon meggyengült, sérülés miatt több klasszis sem indult – például a világbajnoki ezüstérmes Lőrincz Viktor (87 kg). Ebben a fogásnemben egy érem jutott a megyei birkózóknak, a 60 kg-osok között az előző héten Orosházán junior országos bajnoki címet nyert Rácz Richárd, az Orosházi Spartacus Birkózó Klub versenyzője a dobogó harmadik fokára állhatott fel.

A szabadfogásúak között az Orosházi Birkózó Egyesület sportolói kitettek magukért, és két éremmel térhettek haza. Az 57 kg-osok mezőnyében Kelemen Zsolt ezüstérmet szerzett, klubtársa, Toll Attila a negyedik helyen végzett. A 70 kg-osok között Kránitz Adrián végig jól birkózott, és végül fel állhatott a dobogó harmadik fokára a tizenkét tagú mezőnyben. A 79-kg-ban szerepelt Sepeczán János a tizennégy tagú mezőnyben nem tudta beverekedni magát a legjobb öt közé.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában