Labdarúgás

2020.08.06. 13:19

Új edzővel és egy teljesen kicserélődött csapattal erősít a Rákóczi

Az átalakulás időszakát éli az orosházi labdarúgás. A korábbi évek modellje nem változott, hiszen az Orosházi MTK-ULE 1913 továbbra is két felnőtt csapatot működtet, azonban a szereplők jelentősen kicserélődtek. A megyei kvalifikációs bajnokságban szereplő együttes irányítását társbérletben Kvasznovszky József vette át, aki Buza Barnabás vállát tehermentesíti majd, az általa eddig vezetett Rákóczi élére pedig Kormányos Antal került.

G. P.

– Gyakorlatilag megszűnt a csapat a pandémiával, Elekes Károly vetette fel a klub közgyűlésén, hogy nem kellene veszni hagyni – elevenítette fel az orosházi második számú alakulat szomorú sorsát az újdonsült tréner. – A labdarúgók tisztában voltak vele, amennyiben felkérés érkezik a vezetés részéről, abban az esetben elvállalom a munkát, hiszen régi vágyam volt Orosházán edzősködni. Miután Buza Barnabás megkeresett, egymás tenyerébe csaptunk. Már akkor tudtam, hogy nem lesz egyszerű a küldetés, hiszen különböző okokból alig maradt játékos.

A nem túl rózsás helyzetet az idézte elő, hogy a fiatalok átkerültek az első kerethez, ahol szintén létszámproblémák léptek fel. A bizonytalanság miatt majd egy csapatra való labdarúgó kötelezte el magát máshová, vagy hagyott fel a focival, így végül a tavalyi „törzsgárdából” mindössze 8 ember maradt meg hírmondónak.

– Csupán az idősebb játékosokra támaszkodhattam, akik átérezték a helyzet komolyságát – tette hozzá Kormányos Antal. – A súlyos problémák ellenére maradtak, segítik a klubot és hozzásegítik az orosházi labdarúgást ahhoz, hogy túlélje ezt az évet. Nem túlzás ez, hiszen kizárólag grassroots keretek között működünk! Melléjük 16-17 esztendős fiatalokat kapunk az utánpótlásból, a 2-3 évvel idősebbek ugyanis az első számú együttesben szerepelnek majd, továbbá más csapatokban játszó, vagy „parkolópályán” lévő orosházi játékosok is érkeztek.

/Archív fotó: Bohus Krisztián/

A gárda több mint egy hónapja állt edzésbe. Heti két foglalkozás van, amihez gyakorló mérkőzések jönnek pluszba. Ezekből már ötöt lejátszottak a kék-fehérek, erős ellenfelekkel. A bajnoki főpróbát szombaton a Pusztaföldvár elleni találkozó jelenti majd.

– Nem vagyunk sokan, nagyjából látjuk a lehetőségeinket, tisztában vagyunk vele, hogy ezek közelében sincsenek egy-két versenytársunkéhoz – jegyeztük a tréner szavait. – Nálunk most a közösségépítésen lesz a hangsúly, ami nem kis kihívást jelent, mivel a játékosok között generációs különbségek vannak. Szeretnénk elérni, hogy kialakuljon egy olyan mag, amelyből közösséget lehet formálni. Szintén cél lesz a telepi közönség visszacsalogatása.

Ami pedig a közelgő év eredményességét illeti, azzal kapcsolatban a klub vezetése idén is magasra helyezi a mércét. Szeretnék a B-csoport élmezőnyében, pontosabban az első harmadában tudni a Rákóczit.

– Nagyjából tudjuk a helyünket a mezőnyben, de ahogyan említettem elsősorban nem az eredményről szól majd az év, igaz az is kell hozzá, hogy a közösség ne bomoljon meg – emelte ki Kormányos Antal. – Biztos vagyok benne, hogy aki a Rákócziban játszik majd, annak dicsőség lesz felvenni a klub mezét. Az „öregek” büszkék rá, hogy egy orosházi felnőtt csapat tagjai lehetnek, a fiatalok pedig ugyanerre éheznek. A felkészülési mérkőzéseken látszik még, hogy kialakulófélben vagyunk és egy ideig ez így is marad, de a játékosaink motiváltak, amivel sok hiányosságot át lehet hidalni. Nehéz a sorsolásunk az idény első felében, több kiemelkedő riválissal találkozunk és szomszédvári presztízscsaták is tarkítják ezt az időszakot.

Az OMTK-Rákóczi nyári érkezői és távozói

Érkezett: Kecskeméti Sándor (Nagyszénás SE), Nagy Dávid (Gádorosi LSE), Lipcsei Líviusz (Gádorosi LSE), Györgyi Tamás (Kaszaper FC), Kránitz Krisztián (újrakezdte), Iványi Mihály (újrakezdte), Krivik Gergely (újrakezdte).

Távozott: Pecznyik Lajos (Gádorosi LSE), Tóth Krisztián (Gádorosi LSE), Fejes Ferenc (Gádorosi LSE), Pardi László (visszavonult), Kolozsvári Csaba (abbahagyta), Szemenyei Valentin (Székkutas TC), Tóth II. László (Pusztaföldvári SZSE), Kasza Tibor (Fábiánsebestyéni KSE), Jónás József (Nagybánhegyesi TC), Buczku Dominik (SZEOL SC).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában