Birkózás / vívás

2020.05.29. 07:59

Dékány Kingát és Szél Annát támogatja a MOL Alapítvány

A Mol Alapítvány idén közel 40 sportágban, 94 fiatal sportolót részesít anyagi támogatásban. A Mol Tehetségtámogató Program sportkategóriája 2006 óta nyújt anyagi segítséget a fiatal sportolóknak, és az alapítvány idén újra kihirdette a támogatásban részesülő ígéretek névsorát. Az idei felhívásra összesen 378 pályázat érkezett be.

V. L.

A döntést a korábbi évekhez hasonlóan az alapítvány kuratóriuma hozta meg, amely alapján 2020-ban a 10 és 18 év közöttiek kategóriájában 85 fiatal nyert el összesen 27,1 millió forint támogatást. Ezt a fiatalok sporteszközök vásárlására, utazási költségtérítésre vagy sportpályafutásukat segítő egyéb kiadásokra fordítják, mint például sportpszichológus, táplálékkiegészítők vagy koreográfusi tiszteletdíj. A támogatottak 37%-a budapesti, 63%-a vidéki sportegyesületben sportol, és csaknem 40 különböző sportágat képviselnek.

Békés megyéből két tehetséges fiatal pályázata nyert, a korosztályos Európa-bajnok birkózó Szél Anna, az Orosházi Spartacus Birkózó Klub válogatott versenyzője, és Dékány Kinga, a békéscsabai székhelyű, Alföld Vívó Akadémia korosztályos válogatott párbajtőrvívója.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában