Röplabda

2020.04.08. 16:01

Hazautazott Szlovéniába a csabai vezetőedző

Mint arról korábban beszámoltunk, a Békéscsabai RSE külföldi játékosai a koronavírus-járvány miatt március közepén hazautaztak, ám a vezetőedző, Vasja Samec Lipicer még Békéscsabán maradt. Mivel a Magyar Röplabda Szövetség 2020. május 15-ig felfüggesztette az Extraliga küzdelmeit, mondhatjuk, hogy véget ért a 2019–2020-as szezon. A szlovén szakember a napokban kelt útra, és visszatért hazájába.

G. P.

20200308 Békéscsaba Röplabda Extraliga alapszakasz, női mérkőzés: Swietelsky - Békéscsabai Röplabda SE-Hungast Haladás Képen: SAMEC LIPICER VASJA, vezetőedző Fotó: Imre György IGY Békés Megyei Hírlap

Fotó: Imre György

– Ha hazaérünk, akkor egy tizennégy napos, önkéntes karantén vár ránk – nyilatkozta a tréner a BRSE hivatalos közösségi oldalán. – Nem lesz egyszerű dolgunk a kisfiunk miatt, hiszen jól tudja, hogy a szomszédban laknak a nagyszülők, de mégsem mehetünk majd át hozzájuk. Hasonlóan fogjuk tölteni a napjainkat otthon, mint Békéscsabán. Elfoglaljuk majd magunkat, ideje nekilátni a kertnek is. Emellett alig várom, hogy újra kimehessünk a szabadba, kerékpározzunk. Egy erdő mellett élünk, úgyhogy nincs sok esély arra, hogy másokkal szembetalálkozzunk.

A szlovéniai helyzet nem annyira riasztó, mint gondolnánk.

– A szlovén kormány – a magyarral egyetemben – gyorsan reagált az eseményekre, és időben lezárták a határt – mondta Vasja Samec Lipicer. – Érdekes, mert azt gondolná az ember, hogy az olasz határ közelsége azt jelenti, hogy magas a fertőzöttek aránya, de ez nincs így. A szüleim jó egészségben vannak. Egy kis településen élnek, ahol az emberek okosak, és betartják a szabályokat. Ennek köszönhetően abban a térségben egyáltalán nem magas a fertőzöttek száma, de ahogyan a hírekben is látni, a nagyobb városokban vannak a legnagyobb problémák.

A tréner egy kéthetes, önkéntes karanténnal kezd otthon /Fotó: Imre György – Archív/

Az edző elmondta, hogy sejtették, hogy felfüggesztik majd a bajnokságot.

– A hír éppen egy edzés közepén ért minket, egy nappal korábban, mint ahogy a Vasas elleni mérkőzésünk lett volna. Szerettem volna játszani a fővárosiak ellen, hiszen jó formában voltunk.

Az edző nagyon bízott a csapatban. Bár a szezon során voltak nehezebb pillanatok, a rájátszásra készültek, hiszen minden ott dől el. Menet közben kénytelenek voltak módosítani a kereten, ami jól sült el.

– Kimondom bátran, hogy döntőt akartunk játszani, ahol pedig már bármi megtörténhetett volna – jelentette ki a szlovén tréner.

Kapcsolódó cikkeink:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában