Ultrafutás

2020.03.12. 14:29

Új összetételű csapattal is nagyon jól ment Mokcsay Péteréknek

A Balaton Szupermaratonon állt rajthoz március első hétvégéjén az orosházi egyetemista, Mokcsay Péter.

G. P.

Mokcsay Péter

A Fazekas Attila, Kassai Károly és Kardos Dániel alkotta csapatuk 200 kilométert teljesítve 13 óra, 22 perc, 27 másodperc alatt a fiatalabb csapatok, és az összes egység között is a 2. helyet szerezték meg.

A 4 napos verseny Siófokról indult és az első napon, Fonyódon ért véget. A második nap Fonyód–Badacsony volt az útvonal. A harmadik nap indult a 2 napra meghirdetett 100 km-es szakasz, Badacsonytól Balatonfüredig. Az utolsó napon pedig Balatonfüredtől futott a mezőny Siófokig.

Mokcsay Péter

– Minden egyes nap meghatározott időpontban van rajt, és a célba érkezés is szintidőhöz kötött – beszélt a viadal lebonyolításáról Mokcsay Péter. – A versenyen egyéniben, párosban, vagy váltóban (3, vagy 4 fő) lehetett részt venni. A napi szakaszokat 3 rövidebb etapra osztották fel. Az első napi szakasz 43,45 km, a második 53,2 km, a harmadik 43,6 km a negyedik pedig 51,2 km volt. A versenyt edzőm, Bartos Dávid és Kardos Dániel már évek óra nyerik párosban, illetve a jelenlegi pályacsúcsot is ők tartják. Hozzájuk kaptam meghívást, harmadik váltótagként.

A fiatal sportoló elmondta, hogy három héttel a rajt előtt Bartos Dávid sérülés miatt lemondta a versenyt. Ekkor csatlakozott hozzájuk Fazekas Attila, kétszeres Iron Man magyar bajnok, és Kassai Károly korábbi válogatott triatlonista.

Beküldött fotók

– Attila pénteken és szombaton vállalt be 1-1 szakaszt, Karesz csütörtökön és vasárnap. Mindketten hihetetlen tempót futottak – folytatta beszámolóját Mokcsay Péter. – Én és csapatunk leggyorsabb tagja, Kardos Dani minden nap futottunk egy szakaszt. A négy nap alatt nekem összesen 60 kilométer jött össze, az első napon 16,2, a másodikon 15,8, a harmadikon 12,8, míg az utolsón 15,2 kilométer. Az első napi versenyt én kezdtem meg Siófokról. Másnap a középső szakasz várt rám. A 16 kilométert már gyorsabb tempóval, 4:10 perc/km-es átlaggal teljesítettem. A harmadik napon érkezett el a holtpont, a fáradtság és az izomláz ekkor tette meg hatását. Nagyon rosszul esett a futás, két rövidebb emelkedő sokat kivett belőlem, onnantól csak nagyon nehezen tudtam tartani a tempót. Az utolsó napon, a befutó szakaszt kaptam. Itt újra tudtam futni egy jó tempót, és 4:11/km-es átlaggal értem be. A csapat átlagtempója a hétvégén 4:05/km volt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában