utánpótlás röplabda

2020.03.09. 14:43

Szettet sem veszített az U17-es csapat

Az U17-es bajnokság elődöntőjének 1. fordulóját rendezték meg az elmúlt hétvégén, Nyíregyházán.

G. P.

A kiírás jelenlegi szakaszában, az ország legjobb 12 csapata három négyes csoportban küzd az országos döntő hat kiadó helyéért, a csoportok első két helyezettje juthat majd a májusi fináléba.

A Békéscsabai RSE ebben az évben eddig veretlenül menetelt a bajnokságban, így esélyesként érkezett meg a szabolcsi megyeszékhelyre. Az MTK kérésére ezen a napon a fővárosiak nem léptek pályára, ők a mérkőzéseiket minden csapat otthonában egy későbbi időpontban játsszák le, így a csabaiakra két mérkőzés várt.

Az első találkozó a Miskolci VSC ellen magabiztos és könnyed játékot hozott, alig egy óra alatt végeztek a viharsarki lányok. A csoport rangadóján a Nyíregyháza ellen csak az első szett volt szorosabb, 18 pont fölött azonban megrázta magát a Békéscsaba. Mint kiderült ez sorsdöntő volt, mert a találkozó további részében a Nyíregyháza már nem tudta megnehezíteni a BRSE dolgát, így két győzelmet aratva a csoport éléről várhatja a folytatást, amelyre hazai pályán kerül majd sor, március 22-én, vasárnap.

A BRSE eredményei: Linamar Békéscsabai RSE–Miskolci VSC 3:0 (8, 9, 16); Linamar Békéscsabai RSE–Nyíregyháza 3:0 (20, 19, 16).

A BRSE csapata: Hunyadi Gréta, Tatár Noémi, Radnai Lili, Radnai Luca, Lázár Kamilla, Fekete Gréta, Kucsera Jázmin, Katics Kitti, Kerepeczki Hanna, Juhász Enikő, Schneider Vanessa, Endrődi Hanna. Edző: Nagy Attila.

– Jól játszottunk, és a győzelmek mellett, ennek örülök a legjobban. Bizonyos helyzetekben látszik ezen a csapaton, hogy kevesebb mérkőzést játszott, azon kell dolgoznunk a döntő előtt pár hónappal, hogy a meccshiányt pótoljuk. Gratulálok mindenkinek!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában