asztalitenisz

2020.03.02. 15:21

Bronzérmet szerzett párosban Balogh Ágnes Kíra és Vajda Viktor

Kecskeméten rendezték meg a hétvégén az összevont országos bajnokságot. A viadalon asztalhoz álltak a Békés megyei klubok versenyzői is. A kecskeméti sportcsarnokban harminc asztalon több mint ötszázan ütötték a kaucsuklabdát.

V. L.

A felnőtt férfiaknál egyéniben Sebestyén Péter (HED-LAND Mezőberényi SE) a főtáblára jutott, ahol a tizenhat közé jutáért 4:3-ra kikapott Terék Norberttől (BVSC-Zugló). A szintén mezőberényi színekben versenyző Vajda Viktor a tizenhat közé jutásért hatalmas küzdelmet vívott a válogatott Lakatos Tamással, aki a francia Amiens csapatában szerepelt. A találkozót 4:3-ra nyerte a világranglista 162. helyén álló Lakatos, úgy, hogy a döntő szettben 12:10-re győzött.

Női egyéniben a 16 éves Balogh Ágnes Kíra (Békési TE) a nyolc közé jutásért szenvedett 4:3-as vereséget az orosházi nevelésű Tóth Katától (Bp. Erdért SE), így a 9–16. helyen végzett.

Vegyes párosban a mezőberényi Vajda Viktor a kecskemétiek parasportolóként Európa-bajnoki címet nyert játékosával, Szvitacs Alexával a legjobb négy közé jutott, ahol 3:0-ra kikaptak a Fazekas Péter, Petermann-Varga Tímea (Celldömölk, Bp. Erdért) duótól, így bronzérmesek lettek.

Jobbról Balogh Ágnes Kíráék

A békési Balogh Ágnes Kíra a BVSC–Zugló tizenhat éves játékosával, Krebs Leventével az oldalán remekül menetelt, a négy közé jutásért kapott ki szoros játszmákban 3:0-ra a Fazekas, Petermann-Varga kettőstől.

Vasárnap rendezték a női párosok küzdelmeit, amelyben Balogh Ágnes Kíra (Békési TE), a 13 éves Molnár Kendrával (Statisztika) szerepelt, és remek játékkal a legjobb négy közé jutott. Az elődöntőben Baloghék az Ambrus Tímea, és az orosházi nevelésű Tóth Kata (Budapesti Erdért SE) kettőssel találkoztak. Az első két szettet a tinipáros nyerte, a folytatásban 2:2-re egyenlített a fővárosi duó. A döntő játszma nagy csatát hozott, amelyből végül Tóth Katáék kerültek ki győztesen 11:9-cel, így 3:2-re győztek, és a fináléba jutottak. A Balogh Ágnes Kíra, Molnár Kendra páros pedig az eredményhirdetéskor a dobogó harmadik fokára állhatott. A fináléban Ambrusék folytatták a sikersorozatukat, és drámai csatában 3:2-re legyőzték a válogatott Madarász Dóra, Pergel Szandra (Lille Metropole, Budaörsi SC) kettőst.

Az U21-es korosztályban a lányoknál a serdülő korú Hudák Dorina (PET-BAU ASE Orosháza) a főtáblára jutott, és a 8 közé jutásért kapott ki a korábbi orosházi játékostól, a későbbi győztes Fehér Orsolyától, aki Spanyolországban légióskodik. Ebben a számban a bronzérmet a PET-BAU ASE Orosháza extraligás csapatának szolnoki kölcsönjátékosa, Nagypál Márta bronzérmes lett.

Az U21-es lányoknál párosban a Balogh Ágnes Kíra, Molnár Kendra (Békési TE, Statisztika), a Hudák Dorina, Nagy Liliána (PET-BAU ASE Orosháza, Statisztika) és a Varga Bernadett, Pelyva Boglárka (PET-BAU ASE Orosháza, ASK Szeged) kettősök a nyolc közé jutásért estek ki, így a 9–16. helyen végeztek.

Az U13-as lányoknál Szilágyi Lívia (Békési TE) a későbbi győztes Molnár Kendrától (Statisztika) kapott ki a négy közé jutásért, így az ötödik helyen végzett. Bényei Nelli (PETBAU ASE Orosháza) és Tulkán Tekla (Békéscsabai ASE) a 16 közé jutásért kapott ki.

Az U11-es lányok mezőnyében Bényei Nelli a későbbi győztes Barcsai Sophie (Statisztika) elleni mérkőzésen szenvedett vereséget, így ötödik lett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában