Pályaavató

2020.03.01. 13:22

Átadták az Orosházi MTK-ULE 1913 fedett műfüves labdarúgópályáját

Nem egészen három évvel az élőfüves centerpálya és az öltözőkomplexum elkészülte után újabb létesítményt vehettek birtokba az Orosházi MTK-ULE 1913 focistái és edzői, vasárnap délelőtt ugyanis átadták a Gyopárosi úti sportcentrumban a 3000 négyzetméter területű fedett műfüves labdarúgópályát.

G. P.

A létesítmény rendkívül fontos és hasznos fejlesztésnek számít, hiszen ideálissá teheti a gyermekcsapatok téli felkészülését. A 65×45 méteres területen a legzordabb időjárási viszonyok között is zavartalanul folynak majd az edzések. A pályát befedő sátor egész télen biztosítja a játéklehetőséget beltéri körülmények között, miközben kint a hó, az eső, a hideg és a szél is zavarhatná a munkát. A tartóoszlopok nélküli belső tér alkalmas akár több korosztály egyidejű munkájához, vagy tornák lebonyolításához.

Az átadó ünnepségen Dávid Zoltán, Orosháza polgármestere elmondta, hogy a beruházás 140 millió forintba került, ebből az önkormányzat 40 milliós önrészt vállalt fel.

A szerző felvételei

– Az eredmény önmagáért beszél, aki ide betér, láthatja, hogy milyen biztonságos körülmények között sportolhatnak majd a gyerekek. Bízom benne, hogy sokáig tudjuk majd használni! – mondta a városvezető, aki köszönetet mondott Tóth-Kása Sándor ULE-elnöknek aki szabadidejét nem sajnálva rengeteget tett azért, hogy elkészüljön a pálya és a szülőknek is, akik annyi áldozatot hoznak azért, hogy a gyermekeik sportolhassanak.

Szpisják Zsolt, az MLSZ Békés megyei igazgatója azzal kezdte, hogy az MLSZ 2010-ben stratégiai célként fogalmazta meg az amatőr szféra létesítmény-fejlesztését.

– Nemcsak Békés megyében, hanem a régióban sem található hasonló fedett műfüves pálya. Szép ötlet volt, ami jól megvalósított fejlesztése az orosházi egyesületnek. Az MLSZ-nek és a kormánynak köszönhetően 2011 óta 5 milliárd forintos TAO-támogatás érkezett a Békés megyei labdarúgásba, ami nagyjából ötven-ötven százalékban ment az utánpótlásra és a létesítményfejlesztésre. Ebből az OMTK-ULE is kivette a részét, mintegy 600 millió forintot tudott lehívni. Remélem, hogy e pálya segítségével is sikerül majd minőségi labdarúgókat kinevelni.

Tóth-Kása Sándor köszönetet mondott az OMTK-ULE elnökségének, a kivitelezőknek, a műszaki ellenőrnek, a szülőknek és mindenkinek, aki ebben a projektben részt vett.

– Ez és a többi létesítmény nem jött volna létre, ha az önkormányzat nem teszi hozzá az önerőt. Nyolc éve 50-60 gyerekkel foglalkoztunk, rendelkeztünk egy pályával és egy öltözővel, ma már közel 300-al foglalkozunk és átadásra került három pálya, ebből két élőfüves és egy műfüves, az öltözőkomplexum, most pedig elkészült a fedett 3000 négyzetméteres nagyságú pályánk is.

Hozzátette, továbbra is azon dolgoznak, hogy nőjön a gyermeklétszám és minél több minőségi futballistát kineveljenek. Az akadémiák egyébként tavaly kilenc ilyen labdarúgót csábítottak el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában