Labdarúgás megye II.

2020.02.03. 11:38

Hosszabb a távozók listája Köröstarcsán

A megyei labdarúgócsapatok lehetőségeikhez mérten iparkodnak megerősíteni csapatukat az új idényre. Bár a téli fizetős átigazolási időszak nem feltétlenül alkalmas a komolyabb „generálra”, azért akadnak olyan klubok, amelyek a nyárihoz mérten lényegesen pangóbb piacon is eredményesek. Íme egy rögtönzött körkép a transzferek megkötésére szolgáló egy hónap félidejében.

G. P.

A megyei II. osztályú bajnokság B-jelű csoportjának sereghajtója a szomszédvárból igyekezett megerősíteni sorait. A 39 éves Gilik Attila, Bertók Gergő (25) és Precskó Zoltán (25) személyében három olyan játékos igazol Kardosra, aki Csabacsűdön kevés lehetőséghez jutott, vagy nem is kapott szerepet ősszel. A tapasztalt Gilik Attila a középpályán, a másik két érkező pedig a védelemben jelenthet erősítést.

A hátsó alakzatát igyekezett stabilabbá tenni a Kunágotai TE is, ami érthetőnek tűnik azok után, hogy a kék-fehérek ősszel a második legtöbb gólt kapták a megyei II. A-csoportjában. A 27 esztendős Csatlós Zoltán hazatérése ezen hivatott javítani. A saját nevelésű bekk a nyáron igazolt a megye háromban komoly célokat megfogalmazó Végegyházára, fél év után azonban visszatért a helyiek hívására. Szintén a védelemben lesz bevethető Villim Martin (20), aki Nagybánhegyesről igazol haza, míg Korpa János (31) és Fésűs Balázs (23) hosszabb rövidebb kihagyás után kezdi újra a játékot. Lesz egy kieső ember is Kunágotán, a támadó Kovács Adrián az egyik edzésen olyan súlyos térdsérülést szenvedett, hogy műteni kell és hosszú hónapokra harcképtelenné vált.

Kapussal gyarapodott a Köröstarcsai KSK együttese, miután a B-jelű második vonalban érdekelt együttes leigazolta Kardos Ferenc Gergőt. A 31 esztendős játékos igazolása Szeghalmon volt, azonban ott nem jutott szerephez, legutóbb csökmői színekben lépett pályára tétmeccsen. Lényegesen hosszabb a tarcsaiak veszteséglistája, ugyanis a rutinos Bihari László István (46) visszavonult, míg Zombori Gábor (21), Baliga Zoltán (23) és Petneházi Sándor (31) átmenetileg abbahagyta a focit.

Kaszaperen is igyekeznek mindent elkövetni azért, hogy az őszinél eredményesebben teljesíthessen a csapat és megkapaszkodhasson a megyei II. osztály B-csoportjában. Ügyük érdekében reaktiválták Hatfaludy Lászlót (37) és Baki Balázst (20). A rutinos, több poszton is bevethető labdarúgó legutóbb Nagyszénáson játszott, az ifjú védő pedig az OMTK-ULE-ben nevelkedett, ám mindketten újrakezdőknek tekinthetők. Az „ellentételt” Orosháza irányába Birkás Ferenc (28) jelentheti, aki három éves pauza után térhet vissza nagypályára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában