Bozsik-program

2020.02.20. 14:56

Almáskamaráson sok gyermek rajong a fociért

Pattogott a labda a Károlyi Bernát Német Nemzetiségi Iskola kicsi tornatermében, ahol látogatást tett csütörtökön Majoros Attila, az MLSZ Bozsik Intézményi Program felelőse, valamint Tóth Márton, a Magyar Labdarúgó Szövetség Békés megyei munkatársa, korábbi NB I.-es békéscsabai kapus.

Csete Ilona

Pintér Edit iskolaigazgató a vendégeknek arról mesélt, ebben a kis közösségben mekkora lelkesedéssel pártolják a sportokat, élükön a futballal. Az iskolában kiemelten kezelik az egészséges életmódra nevelést, a tanulás mellett a sportágak iránti kedv, érdeklődés felkeltését szorgalmazzák a diákság körében.

Hagyomány a német nemzetiségi iskolában, hogy évente szerveznek 24 órás labdarúgást. Közösségkovácsoló erő ez a javából. Járt már náluk Pásztor József is. A legendás focista megjelenése igazi motivációt adott a fiataloknak.

Az almáskamarási diákok bemelegítését kísérte figyelemmel Majoros Attila és Tóth Márton /A szerző felvételei/

– Nagy hagyománya van iskolánkban a sportnak, ez a 24 órás program pedig azt bizonyítja, az egykori tanítványok, a ma már szülőként hozzánk kötődők is várják ezt a napot. Jelentkezik több korosztály, hogy részesévé válhasson ennek a nagyszerű kezdeményezésnek – mesélt törekvéseikről az intézményvezető. Kollégái arról is beszéltek, hogy a kis iskola tanulói egyéb sportágak megismerésére is lehetőséget kapnak.

A kis tornateremben lelkesen rúgták a bőrt nem csak a fiúk, de a lányok is

– Azért jöttem, hogy az almáskamarási iskolában zajló, lelkes és példás Bozsik-programról személyesen is meggyőződhessek. Látom, itt egy baráti, szakmai közösség dolgozik a gyerekek javára. És az a céljuk, hogy a gyermekek megéljék az örömfocit. Az a véleményem – hallva a beszámolókat –, a szerény lehetőségek ellenére nagyon jól dolgoznak Almáskamaráson. Vallom, oda kell adni, vinni a segítséget, ahol ilyen példákat tapasztalunk. A gyerekek körülményeinek a jobbítása legyen a cél – mondta Majoros Attila, majd megtekintette az alsós és a felső tagozatos focisták bemelegítését.

A bemutató közben megtudtuk, az almáskamarási iskolában hetente több délutáni edzésen foglalkoznak a fiatalokkal. E sportág utánpótlásának több tehetséges fiatalt adott már ez a Békés megyei település.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában