Taekwon-do

2020.01.29. 11:43

Szemináriumot tartottak Gerendáson

A versenyekre felkészülés, a technikai szint emelése nagyon fontos a küzdősportokban, harcművészetekben, s erre legjobb lehetőséget a verseny időszak előtti felkészülés ad. Így van ez az ITF taekwon-do-ban is, ahol az évet egy tartalmas szemináriummal kezdték Gerendáson, a házigazda a Rusz István V. danos mester által vezetett Spárta Taekwon-do Klub volt.

V. L.

A második alkalommal megszervezett foglalkozást Sahyun Nim Máté Zoltán VII. danos mester, a Magyar ITF Taekwon-do Szövetség elnök-helyettese vezette. A rendezvényen 12 klub mintegy 100 Békés és Csongrád megyei sportolója vett részt. A technikai képzés kiegészült egy un. „masters day” programmal, amit Rusz István mester vezetett. Délután csak a mestereknek tartottak technikai továbbképzést V. dan fokozatig.

Máté nagymester célja az volt, hogy megpróbálja egységesíteni a technikákat, hiszen két hét múlva országos szemináriumot szervez a szövetség. Természetesen a küzdelem, a csapat formagyakorlat és a játékos képességfejlesztés sem maradhatott el. A mostani foglalkozás hasznossága miatt a szemináriumot tavasszal is megrendezik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában