röplabda

2020.01.16. 11:16

Idén először játszik tétmérkőzést a megújult Békéscsaba

Az elmúlt évektől eltérően a most futó szezonban a Békéscsabai RSE női röplabda-csapatának kicsit több ideje jutott a felkészülésre az új esztendő feladataira. A csapat december 20-án, a Haladás ellen játszott utoljára tétmérkőzést, pénteken 18 órakor az Extraligát vezető 1. MCM-Diamant Kaposvár ellen kezdi meg idegenben az idei menetelést.

Gajdács Pál

Fotó: Imre György /archív felvétel/

A csabaiak elsődleges célja az lehet a somogyiak otthonában, hogy valamiképpen feledtessék a november 8-ai viharsarki összecsapást, melyen három szettben Tálas Zsuzsannáék diadalmaskodtak. A bajnokságot a Nyíregyháza előtt három pont előnnyel vezető kaposváriak most is esélyesebbek az egykori bajnoknál, de garantálható, hogy nem lesz olyan sima a vége, mint az első körben.

A kaposváriaknál kevesebb, a békéscsabaiaknál több változás is történt az őszi mérkőzés óta. Az amerikai Ashley Evans és a horvát Barbara Dapic távozott a Viharsarokból, helyükre három tapasztalt külföldi játékos érkezett. Vasja Samec Lipicer, a BRSE vezetőedzője bízik abban, hogy mindhárman jelentős segítséget nyújtanak majd az együttesnek a célok elérésében.

– Elégedett vagyok az új játékosainkkal. A horvát Mia Jerkov csatlakozott először a csapathoz, mint új játékos. Tudtuk, hogy nincsen topformában, idő kell neki, mire eléri a kívánt szintet – mondta a BRSE közösségi oldalán a szlovén tréner. – Nagyon szépen beilleszkedett és napról-napra jobb teljesítményt nyújt. Fontos szerepet tölt be az együttesünkben, számítok rá, kiérdemelte a bizalmamat. A spanyol Milagros Collart tekintve egy tapasztalt átlót igazolt a klub, akire nagy szükségünk volt. A szerb Tanja Grbics pedig csupán néhány napja csatlakozott hozzánk, ugyanakkor már az első edzéseken megláttam benne azt, ami eddig hiányzott belőlünk.

A célokról röviden így beszélt:

– A lényegi kérdések ezután dőlnek el. Ebben a bajnokságban bármi megtörténhet. Hiszek a csapatban, a végsőkig küzdeni fogunk!

A kaposváriaknál a napokban történt változás a játékoskeretben. Szerdán jelentették be a 192 centi magas amerikai center, Berkeley Dawn Oblad leigazolását. A 22 éves játékos az amerikai egyetemi bajnokságban, a Utah színeiben játszott.

A mérkőzés követhető lesz az interneten, a kapos.hu élő közvetítést ad.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában