Önvédelem

2019.12.23. 16:13

Sikeresen lezajlott a békéscsabai szeminárium

A Magyar Tartalékosok Szövetsége (MATASZ) Békés megyei és békéscsabai városi szervezete fontos szerepet tulajdonít az önvédelem oktatásának. „Az önvédelem, önmagunk megvédése nem sport hanem életszemlélet”. Ez volt a jelmondata annak a nemzetközi önvédelmi szemináriumnak, amelyet a MATASZ békéscsabai elnöke, Shihan Gregor László VIII danos mester, tartalékos százados, a MATASZ békéscsabai városi szervezetének elnöke tartott a napokban. A Temesvári Daisho harcművész klub tagjainak részvétele nemzetközivé avatta a megyeszékhelyi eseményt.

G. P.

 

A Széchenyi István Kollégium adott helyt a harminc gyakorló harcművésznek, akik között ott voltak a Nippon Seibukan Akadémia mesterei, Sensei Gasparik Róbert III. dan, Sensei

Adrian Butnariu III. dan, és Sensei Haba József IV. dan is.

A rendezvényen számos harcművész irányzat képviseltette magát: kick-box, shotokan karate, aikido, goshinkai karate, ninjitsu, ju-jitsu. A Balázs Sándor II. danos aikido mester vezette bemelegítés után különleges gyakorlás következett: hogyan lehet védekezni támadások ellen golyóstollal, könyvvel és újsággal. Még a tapasztalt harcművészek is elgondolkodtak a rendhagyó megoldásokon. Az intézkedési technika körébe tartozó bilincselést Sensei Haba József IV. danos mester oktatta szakszerű magyarázattal. A szemináriumot a késhasználat,

késtámadások elleni védekezés, és szabad késpárbaj zárta.

A szeminárium végén, az értékelésnél, és az oklevelek átadásánál Gregor László jelezte, hogy a jövőben szintén rendeznek majd hasonló szemináriumot, ami remélhetőleg ugyanilyen jó hangulatú, sikeres és tartalmas lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában