Kézilabda

2019.12.09. 10:50

A kulcsmeccs előtt még hátra van az orosházi kupacsata

A Tatabányát fogadja az Orosháza a Magyar Kupa negyedik fordulójában.

Gajdács Pál

Archív felvétel

A Magyar Kupa 4. fordulójában már a legjobb 8 közé jutásért küzdenek a csapatok. Az Orosházi FKSE-Linamar férficsapata kedden este 19 órától a bajnoki tabella 3. helyén álló Grundfos Tatabánya KC együttesét fogadja.

Az OFKSE a Dabason elért 31–30-as győzelmével jutott el idáig, a vendégek viszont tavalyi felsőházi csapatként most kezdik a szereplésüket. A hat párharc győzteséhez csatlakozik majd a Veszprém és a címvédő Szeged.

Archív felvétel

Az orosháziak bajnokin egy hónapja találkoztak mostani ellenfelükkel. Akkor hiába védekeztek jól a zöld-sárgák, a Tatabánya 17 gólon tartotta őket, így a 23 dobott találatuk elegendő volt a két pont begyűjtéséhez. Közös kapocs lehet a két fél között az orosházi nevelésű válogatott szélső, Balogh Zsolt, aki a látogatók legeredményesebb játékosa az élvonalban.

Ratko Djurkovics, a házigazdák vezetőedzője szoros összecsapás reményében küldi fel csapatát a pályára, bár szerinte sokkal hangsúlyosabb számukra a hétvégi Budakalász elleni bajnoki, ahol győzniük kell, hogy ne szakadjanak le a közvetlen riválisoktól.

– A naptári év utolsó két mérkőzését ezen a héten játsszuk le. A Tatabányával a bajnokságban már találkoztunk, és láttuk, hogy kiváló együttes. Akkor jó mérkőzést játszottunk velük, sokáig egyenrangú partnerek voltunk, és a reményeim szerint ez most is hasonlóképpen lesz! Számunkra azonban a vasárnapi, Budakalász elleni bajnoki a legfontosabb, a keddi mérkőzést is annak szenteljük – hangsúlyozta Djurkovics.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában