labdarúgás - galériával

2019.12.04. 22:02

Az Előre győzelmével kiesett a Magyar Kupából a Ferencváros

A Békéscsaba hazai pályán 2–0-ra legyőzte a Ferencvárost a labdarúgó Magyar Kupa 8. fordulójában, ezzel az Előre jutott a be a sorozat nyolcaddöntőjébe.

Verasztó Lajos

Fotó: Imre Gyorgy

Békéscsaba–Ferencváros 2–0 (1–0)

Labdarúgás Magyar Kupa mérkőzés a 16 közé jutásért, Békéscsaba, Kórház utca, 2036 néző. V.: Takács J. (Márkus, Tőkés). Békéscsaba: Uram – Pilán, Nagy S., Babinyecz, Polényi – Szalai, Bidzilya (Pantovics, 60.), Hursán, Váradi (Zahorán, 68.) – Máris (Gréczi M., 71.), Tóth D. Vezetőedző: Schindler Szabolcs. FTC: Vezetőedző: Gróf – Civic, Frimpong, Leandro, Heister (Haratin, 66.) – Szerető (Lovrencsics, 78.), Svarka, Ihnatenko, Bőle – Szihnyevics (Priskin, 78.), Varga R. Vezetőedző: Szerhij Rebrov.

Sárga lap: Pilán, a 28., Szalai, az 51., Máris, az 52., Pantovics, a 94. percben.

Kiállítva: Leandro (visszahúzásért), az 1. percben.

Szögletarány: 1:19 (1:5).

1. perc: Máris ugrott ki a Fradi térfél közepén, Leandro visszahúzta, amiért Takács játékvezető kiállította a vendégek csapatkapitányát.

38. perc: Váradi 13 méteres lövése után Frimpongról alapvonalon túlra pattant a labda. Hursán szöglete után a hosszú oldalon Tóth Dániel négy méterről a hálóba lőtte a labdát, 1–0.

94. perc: Szalai előrevágott labdájával Pantovics a bal oldalon betört a 16-oson belülre, elment Ihnatenko mellett, majd 8 méterről lőtt, a labda Grófot érintve került a bal felső sarokba, 2–0.

A szerda esti tévés találkozó kezdőrúgását Barkász Sándor többségi klubtulajdonos, és Szikszai László elnökségi tag kíséretében Tóth B. István csanádapácai mutatványos végezte el. Mindkét oldalon több olyan labdarúgó szerepelt a kezdőcsapatban, akik korábban kevesebb lehetőséget kaptak. Leandro kiállítása után azonnal emberhátrányba került a Fradi. A mezőnyben kiegyenlített játék folyt, a 17. percben Szihnyevics fejesét védte Uram. Előnye birtokában a lila-fehérek ügyesen visszahúzódtak, és labdaszerzés után gyors kontrákkal próbálkoztak. A 35. percben Varga R. lövését húzta le a csabai kapus. A hajrában egy szöglet után szerzett vezetést az Előre. Ezután többször veszélyeztetett az FTC, a 42. percben Skvarka fejese után a kapufán csattant a labda, a kipattanót Szihnyevics hét méterről mellé lőtte.

A második félidő kezdőrúgását Berkes László végezte el. A 46. percben Szihnyevics lövését mentették szögletre a hazaiak. Az első tíz percben fölényben játszott az FTC, ezt négy szöglet is jelezte. A 60. percben cseréltek a lila-fehérek, a sérült Bidzilya helyére Pantovics érkezett. Teljesen beszorult a Békéscsaba, de hősiesen védekeztek a lilák. Az FTC sorra lőtte a szögleteket, de nem tudta bevenni a jól védő Uram kapuját. A második félidőben a vendégek 14 szögletet rúgtak, de nem tudták bevenni a remekül védő, 18 éves Uram János kapuját, aki bravúrok sorozatát mutatta be. A hosszabbítás negyedik percében Pantovics egy gyors kontra után újabb gólt szerzett a Békéscsabának.

A küzdelmes mérkőzésen, a 93 percig emberelőnyben lévő hősiesen védekező Békéscsaba megérdemelten győzött a jól küzdő tavalyi NB I-es magyar bajnok FTC ellen.

Jó: Uram (a mezőny legjobbja), de az egész csabai csapat dicsérhető, ill. Civic, Bőle, Varga R.

Schindler Szabolcs: – Éreztem, hogy ez a mi napunk lehet, betettem négy–öt fiatalt a csapatba, ezt már akkor eldöntöttem, amikor kiderült, hogy a Fradi ellen kell játszanunk. Fital kapusunk Uram János pedig bizonyította, hogy a másodosztály egyik legnagyobb tehetsége. Szerhij Rebrov: – Csalódott vagyok az eredmény miatt, hiába dolgoztunk ki számtalan helyzetet, ziccert gól nélkül nem lehet mérkőzést nyerni. Muszáj volt pihentetni néhány kulcsjátékosunkat, de nálam egyébként sincs A– vagy B–csapat.

Uram János: – Hatalmas rangadó volt, el sem hiszem, hogy továbbjutottunk. Gratulálok a csapatnak, a fiúk végig nagyszerűen küzdöttek. A második félidőben éreztem, hogy ma nem lehet nekem gólt rúgni. Örülök, hogy ilyen sokan kijöttek a mérkőzésre, számomra ez volt az év meccse.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában