labdarúgás megyei I. osztály

2019.11.23. 15:37

A Körösladány lett az őszi bajnok

Semmit nem bízott a véletlenre a Körösladány MSK együttese, a szombati pótolt mérkőzésen sima 5–0-s győzelmet aratott a Nagyszénás otthonában a megyei I. osztályú labdarúgó-bajnokságban. Mivel a Békéscsaba 1912 Előre II. a hajrában lőtt két találattal legyőzte a Szarvast, így Fodor Sándor alakulata öt pontos előnnyel telelhet a táblázat élén.

V. L.

A megyeszékhelyi csapat győzelmével fellépett a dobogó harmadik fokára, leszorítva onnan a Szeghalom együttesét.

Békéscsaba 1912 Előre II.–Szarvasi FC 2–0 (0–0)

Megyei I. osztályú mérkőzés. A 6. fordulóból pótolt találkozó. Békéscsaba, 210 néző. V.: Kóródi. Békéscsaba: Czinanó – Pilán, Balog Zs., Dávid, Zahorán (Szabó Zs.) – Mácsai (Gigacz), Styecz, Kasik, Bán – Burai (Ilyés), Molnár J. (Körömi). Edző: Brlázs Gábor. Szarvas: Krnács – Szikora (Styecz), Süli, Bozsó (Bakró), Vozár – Medvegy, Zima, Furár – Balogh G. (Sindel), Farkas J., Kriska. Edző: ifj. Somogyi János. Nagy csatát vívott egymással a két gárda. A csabaiaknak az őszi bronzérem, a szarvasiaknak a pozíciójuk megerősítése, illetve a ladányi vereség esetén az őszi elsőség volt a tét. A hazaiak a hajrában megszerezték a vezetést, majd az utolsó percben egy újabb találattal bebiztosították a győzelmet. G.: Dávid a 73., Ilyés a 90. percben. Jó: Balog Zs., Szabó Zs., Burai, Styecz, Kasik, ill. Krnács, Balogh G., Medvegy, Süli.

Brlázs Gábor: – Sikerült eredményesen zárnunk az őszt, de játékban elmaradtunk egy picit a várttól. Úgy érzem, hogy így is megérdemelten nyertük meg a mérkőzést. ifj. Somogyi János: – Érzésem szerint a döntetlen reálisabb lett volna. Mindkét csapat sokat tett a győzelemért, amely egy nagyon magas színvonalú mérkőzést eredményezett. Elismerésem a játékosoknak a féléves teljesítményükhöz, a csabai fiataloknak pedig a győzelemhez. B. G.

Nagyszénás SE–Körösladány MSK 0–5 (0–2)

A 6. fordulóból pótolt találkozó. Nagyszénás, 150 néző. V.: Mezei. Nagyszénás: Bordás – Godár, Zábrák (Simon L.), Rafaj, Vajgely – Vili (Szilágyi) – Márk, Borgulya, Juhász (Kajtár), Nyéki – Miszlai. Szakvezető: Tasi Róbert. Körösladány: Nagy B. – Prasler (Farkasinszki), Szabó Á., Vincze, Szántó M. – Sipos (Zsíros), Zelenyánszki, Ruzsa Z. (Krajcs) – Burai, Kisari (Laksteter), Papp Zs. Edző: Fodor Sándor. A ladányiak már rögtön a mérkőzés elején betaláltak, megadva ezzel a párharc alaphangulatát. A szünetig megduplázták előnyüket, majd a második félidőben további három góllal tették magabiztossá győzelmüket. G.: Kisari a 6., Ruzsa Z. a 21., Papp Zs. a 65., Laksteter a 80., Burai (11-esből) a 90. percben. Jó: Miszlai, Rafaj, Borgulya, ill. Szabó Á., Zelenyánszki, Papp Zs., Burai, Sipos, Kisari.

Fotó: Bohus Krisztián

Tasi Róbert: – Sajnos nem tudtuk megismételni a múlt heti lelkes játékunkat. Nagyon sok hiba volt a játékunkban és ezt a Ladány könyörtelenül kihasználta. Elismerésem a vendégcsapatnak.

Fodor Sándor: – A mai mérkőzés is hű tükre volt őszi teljesítményünknek. Labdabirtoklásban, a helyzetek kialakításában, a befejezések pontosságában és a csapatszintű védekezésben is precízek és eredményesek voltunk. Most egy kicsit örülünk, tudjuk, hogy nehéz tavasz vár ránk, de mindenkinek, aki egy kicsit is hozzátett az őszi sikerünkhöz, azoknak gratulálok! Asztalos Gábor

Az osztály góllövői

24 gólos: Ilyés (Békéscsaba II.). 13 gólos: Farkas J. (Szarvas). 11 gólos: Sztojka (Szeghalom), Papp Zs. (Körösladány). 8 gólos: Wéber (Szeghalom), Ruzsa Z. (Körösladány). 7 gólos: Styecz (Szarvas). 6 gólos: Bozsó (Gyula). 5 gólos: Kisari (Körösladány), Takács (Orosházi MTK-ULE 1913), Okos (Jamina). 4 gólos: Darányi (Jamina), Molnár J. (Békéscsaba II.), Nagy Sz. D. (Nagyszénás), Wéber (Szeghalom), Czirok (Gyula). 3 gólos: Burai, Laksteter (Körösladány), Tóth G. (Szeghalom), Zima, Sindel (Szarvas), Mazán, Simon R. (Orosházi MTK-ULE 1913), Burai E., Balog Zs., Szabó Zs. (Békéscsaba II.). 2 gólos: Bondár, Veres, Boros (Szeghalom), Kriska, Furár (Szarvas), Miszlai, Vincze, Libor, Borgulya (Nagyszénás), Radics, Nagy G. (Gyula), Bukor, Váradi, Mácsai (Békéscsaba II.), Szabó Á., Knyihár, Prasler (Körösladány). 1 gólos: Nyéki, Juhász, Márk (Nagyszénás), Pusztai, Körömi, Kmetykó, Fodor Zs., Styecz, Pilán, Dávid (Békéscsaba II.), Krajcs, Szántó, Sipos (Körösladány), Nagy S., Pilán, Bojtos, Zsömbörgi, Bagyinszki, Barthalos (Gyula), Németh, Gál, Miklya, Szudár (Jamina), Bozsó, Viszkok, Süli, Varga I. (Szarvas), Vass (Szeghalom), Szabó Á., Szabó N., Kasuba (Orosházi MTK-ULE 1913).

A megyei I. o. nem hivatalos őszi végeredménye

1. Körösladány 10 3 1 39—13 33

2. Szarvas 9 1 4 34—18 28

3. Békéscsaba II. 7 3 4 51—18 24

4. Szeghalom 7 2 5 28—26 23

5. Gyulai TFC 6 3 5 21—24 21

6. Nagyszénás 3 3 8 16—38 12

7. OMTK-ULE 1913 2 3 9 17—44 9

8. Jamina SE 2 2 10 13—38 8

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában