Vívás

2019.10.09. 13:59

Megkezdték az ismerkedést a nemzetközi mezőnnyel

A kiöregedett „nagy generáció” Dékány Kinga, Petri Renáta, Kazár Dóra és Keszthelyi Zsombor után a békéscsabai Alföld Vívó Akadémia ifjú tehetségei kezdték meg az ismerkedést a kadet nemzetközi mezőnnyel.

Gajdács Pál

A budapesti Európai Kadet Körversenynél nem is találhattak volna nagyobb kihívást, hiszen hatalmas mezőnyök (fiúk 322, lányok 289 versenyző) vártak Oláh Lilire, Bencsik Annára, Hricz Lillára és Lenkefi Somára.

Legjobban Bencsik Annának sikerült a verseny a jó csoportkör (5 győzelem, 1 vereség) után a 128-as táblán folytatta a versenyt, ahol legyőzte a pécsi Domát (15:8). A 64 között aztán ukrán ellenfele jobbnak bizonyult nála, így Anna végül a 48. helyet szerezte meg.

– A többi versenyzőnknek sajnos nem sikerült továbbjutnia a csoportból. Anna eredménye mindenképpen dicsérhető, hiszen ez volt az első nemzetközi megméretése, a többieknek maradt a tapasztalat, láthatták, hova kell még fejlődniük – összegzett a verseny után Galli Zsolt, az Alföld Vívó Akadémia vezetőedzője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában