Röplabda

2019.07.10. 09:52

A négy közé jutott a magyar női válogatott

Talán az eddigi legkönnyebb mérkőzését játszotta a magyar női válogatott a nápolyi 30. Nyári Universiadén.

Gajdács Pál

Úgy tűnt, hogy a négy közé kerülésért az eddigi legnehezebb találkozó elé néz. A kanadaiak úgy lettek másodikak a csoportjukban, hogy szettet nyertek az oroszok ellen. Az ellenfél a harmadik játszmában szorongatta meg legjobban a mieinket, de ekkor is mindössze 18 pontig jutottak.

Az elejétől kezdve a magyar együttes irányította a játékot, az 1. szett végén kilenc szettlabdája volt a mieinknek, amelyből a harmadikat használták ki. A 2. játszmában 2:3 után sorozatban hétszer voltak eredményesek Villámék, a szett közepén pedig már tíz is volt közte, s ebben a játszmában mindössze 13 pontot engedélyeztek az ellenfélnek.

A harmadik szett volt a legszorosabb, de igazából ez is nagyon sima volt. 5:2-es vezetésünk után ugyan 7:6-ra fordítottak a kanadaiak, de ezután meg sorozatban 11 magyar pont következett, s innentől gyakorlatilag nem volt kérdés a siker. Hat pontnál közelebb nem tudott felzárkózni az ellenfél.

A magyar csapat nagyon akarta a négy közé kerülést, mindenki fegyelmezetten betartotta a megbeszélt stratégiát, és a csapat jól használta ki az ellenfél gyenge pontjait.

A magyar válogatott keretének tagja Cicic Marija, a Békéscsabai RSE feladója is, aki ezúttal nem kapott játéklehetőséget.

Az elődöntőben a házigazda olaszok következtek, a csatát szerda este lapzártánk után játszották. Magyarország–Kanada 3:0 (17, 13, 18)

Universiade (Nápoly), női negyeddöntő. Magyarország: Villám L. 8, Zólyomi 2, Németh A. 20, Kiss G. 6, Gyimes 9, Bleicher 5. Csere: Tóth F. (liberó), Riczkó, Tóth D. Szövetségi edző: Leiszt Máté.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában