Labdarúgás

2019.07.18. 10:40

Augusztus közepén rajtol a megyei I. és II. osztályú bajnokság

Az MLSZ Területi Igazgatósága összeállította a felnőtt labdarúgó csapatok őszi versenynaptár tervezetét, amelyből kiderül, hogy a 2019-20-as bajnokságok rajtja augusztus 17-én lesz. Ettől csupán a 13 csapatot tömörítő megyei III. osztály tér el, ahol egy héttel később indul útjára a labda.

Munkatársunktól

A megyei élvonalban a 8 csapat ősszel és tavasszal is két-két kört vív egymással, itt az idény november 17-én zárul, azt követően a legjobbak számára még megyeválogatottak tornáját rendeznek.

A megyei II. osztály A és B-jelű csoportjában 16 együttes versenyez majd a hagyományos oda-visszavágós rendszerben. A tervek szerint az őszi idény végét a tavaszról előrehozott 16. forduló jelenti majd december 1-jén. Amennyiben ezt a játéknapot az időjárás nem engedi megtartani, abban az esetben a tavaszi idény rajtja egy héttel előbbre kerül március 7-ről.

Fontos információ, hogy a B-csoportban induló csapatoknál csak különösen indokolt esetben tekintenek el az U19-es korosztály indításától, amit kérvényezniük kell az egyesületeknek.

Az idei évtől negyedosztálynak minősülő megye-háromban 13 csapat kapott helyet, amely ősszel és tavasszal is 13 fordulót játszik. A kevesebb mérkőzésszám lehetővé teszi a későbbi rajtot, így itt az idény csak augusztus 24-én kezdődik és november 17-ig tart.

A bajnokságok kezdését megelőzi a Magyar Kupa, ahol 10 csapat indul és 4 már az augusztus 3-4-i hétvégén pályára lép.

A továbblépők, a kiemeltekkel és az erőnyerőkkel együtt augusztus 11-én játszanak a 4 közé jutásért. Mivel Békésből két együttes jut fel a 128-as országos táblára, így itt még egy kör lesz augusztus 28-án.

Egy héttel ezt megelőzően veszi kezdetét a Békés Megyei Kupa, amely a második számú gárdákat leszámítva mindegyik viharsarki csapatra nézve kötelező jellegű. Az 50 tagú mezőnyből az első körre kiemelést élvez a Magyar Kupában induló 10 alakulat. A maradék 40 csapat – négy erőnyerőt leszámítva – augusztus 21-én csatázik a második körbe jutásért, de az igazgatóság lehetőséget biztosít az augusztus 11-i hétvégi játékra is, amennyiben a mérkőző feleknek rendben vannak a sportorvosi papírjai és megegyeznek abban.

A 18 „túlélő” a 4 erőnyerővel és a 10 kiemelttel alakítja ki a legjobb 32-es mezőnyt, amely szeptember 4-én lefeleződik. Az állva maradókra jövő tavasszal újabb három forduló vár a döntőbe jutásig.

Nem a versenyrendszerhez tartozó, mégis jelentős horderejű változás, hogy a felnőttek tekintetében lerövidül az átigazolási időszak kötöttségektől mentes része. Az egyesületek július 20-án éjfélig szabadon tehetnek szert új labdarúgókra, azt követően viszont már csak az átadó sportszervezet hozzájárulásával, amit nem árt foganatosítani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában