labdarúgás

2019.05.29. 16:42

Jubileumi polgármesteri labdarúgó találkozó

Negyedszázados jubileumát ünnepelte szerdán a Békés megyei polgármesterek labdarúgó találkozója, melynek házigazda szerepét ezúttal a szarvasi önkormányzat vállalta magára.

G. P.

Babák Mihály településvezető más irányú akadályoztatása miatt Babák Zoltán önkormányzati-képviselő köszöntötte a résztvevőket, majd Dankó Béla országgyűlési képviselő, MLSZ elnökségi tag, és a Békés Megyei Igazgatóság társadalmi elnöke tekintett vissza az elmúlt 25 évre, külön is megemlékezve a rendezvény ötletgazdájáról, Piller Sándorról, a megyei szövetségi akkori elnökéről.

Beküldött fotók

Az 1995-ös kezdet óta számos település biztosított már helyet az eseménynek. A fő programot jelentő focitorna lebonyolítása is több alkalommal változott annak függvényében, hogy éppenséggel hány csapat jött össze. A mostani rendezvényen hajdani kiváló futballistaként többek között jelen volt Gellei Imre volt szövetségi kapitány, Sipos Jenő MLSZ szóvivő, illetve Szalai Miklós, Básti István és Pásztor József egykori válogatott, illetve olimpiai bajnok labdarúgó.

Tavaly Mezőhegyesen a Heves Megyei Igazgatóság alakulata diadalmaskodott, amely minden esztendőben fix résztvevőnek számít. Hogy mennyire komolyan veszik az eseményt az északi sportbarátok, azt jól jelzi az idei szereplésük is, hiszen Sipos Jenővel megerősítve, valamennyi meccsüket megnyerték, így sokadszorra hódították el a serleget. Mögöttük Nógrád, majd a megyei polgármesterekből álló együttes zárta az öt alakulat körmérkőzéses tornáját.

A csapatok díjait ünnepélyes keretek között fehér asztal mellett adták át, mert hogy a részvevők a találkozót kihasználva, nem csak Szarvas sportéletét és jövőbeni terveit ismerhették meg, de a település gasztronómiájába is betekintést nyerhettek egy ízletes ebéd erejéig.

A Békés megyei polgármesterek labdarúgó találkozója jövőre és a jövőben is folytatódik, ám következő házigazda kiléte egyelőre egyeztetés alatt áll.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában