Lovasport

2019.05.06. 19:00

Dobrovitz József nyert a négyeseknél

Mezőhegyesen vasárnap befejeződött a nemzetközi fogathajtó verseny. A négynapos Világkupa-pontszerző versenyen összesen nyolc nemzet több, mint 70 fogata mutatta be tudását. A hazai indulóknak cseh, román, svájci, szerb, horvát, görög, és chilei ellenfelei voltak.

Munkatársunktól

A rangos mezőhegyesi nemzetközi viadal a világ– és Európa-bajnokságok után a legmagasabb szintű, amelyet második alkalommal rendeztek meg a városban. Különösen nagy

jelentősége volt a négyesfogatok számára, akik Európa-bajnokságra készülnek ebben az évben. A FEI (Nemzetközi Lovas Szövetség) egy évben egy országban egy ilyen kategóriájú

versenyt engedélyez. A nemzeti négyesfogatoknál harminc év után mutatkozott be mezőhegyesi négyesfogat, Papp János a díjhajtásban, a maraton hajtásban, és az akadályhajtásban is teljesítette a követelményeket.

Fotó: Kiss Zoltán

Az akadályhajtás versenyszámmal zárult Mezőhegyesen, a Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt. hétvégén megrendezett nemzetközi versenye. A legnagyobb mezőnyt felvonultató kettesfogatok 34 indulója közül akadályhajtásban mindössze a címvédő Rákóczi Gergő tudott alapidőn belüli hibátlan pályát hajtani. A román színekben versenyző hajtó megnyerte az akadályhajtást, és ezzel – a tavalyi évhez hasonlóan – az összetett versenyben is első helyen végzett. Az akadályhajtásban ifj. Simon József végzett a második helyen, míg Osztertág Kristóf lett a harmadik. Az összetett versenyt Rákóczi Gergő nyerte, mögötte Osztertág Kristóf lett a második, míg Hódi Károly a harmadik.

A legmagasabb kategóriájú, négycsillagos négyesfogatoknál szintén címvédés történt. Dobrovitz József ugyancsak egyetlen alapidőn belüli hibátlan hajtással győzött az akadályhajtásban, és ezzel az összetett versenyben is a dobogó legfelső fokára állhatott fel. Az akadályhajtásban a svájci Jérôme Voutaz szerezte meg a második helyet, míg a cseh Jiri Nesvacil végzett harmadikként. Az összetett versenyt Dobrovitz József nyerte, a svájci Jérôme Voutaz és Móró Lajos előtt. A csapatversenyben Magyarország lett az első, a második helyet Csehország szerezte meg.

A kétcsillagos négyesfogatok versenyét Tóth Simon Sándor nyerte.

Az egyesfogatoknál Meskóné Orosz Mária győzött. A póni egyesfogatoknál Genzwein Marina bizonyult a legjobbnak, míg ebben a kategóriában a kettesfogatoknál Lehőcz Dávid végzett az első helyen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában