Kajak-Kenu

2019.03.13. 18:54

Új elnökség irányítja a békési egyesületet

A közelmúltban tartotta meg évadzáró–évindító, egyben tisztújító közgyűlését a Békési Kajak-kenu Club. A több mint 200 fős eseményen díszvendégként részt vett Izsó Gábor, Békés város polgármestere, és Schmidt Gábor, a Magyar Kajak-kenu Szövetség elnöke is.

A közgyűlés során elfogadták a klub beszámolóit, és terveit. Ezt követően az egyesület eddigi vezetése leköszönt, és javaslatot tett az új elnökségi és felügyelő bizottsági tagokra, melyet a tagság egyöntetűen szavazott meg.

Elnöknek Dobi István választották, az elnökség tagja még Juhász Bence titkár és Kálmán András. A Felügyelő Bizottságba Bátori Gábor, Kálmán Tibor és Nyeste István került be. Az 1998 óta az elnöki feladatokat ellátó Dr. Nagy Györgyöt beválasztották az egyesület örökös tiszteletbeli elnökeinek a sorába.

Laczó Dániel elköszönt, búcsúajándékként órát vehetett át Izsó Gábor polgármestertől

Elismerések átadásával folytatódott a közgyűlés, 41 fiatal kapott kisebb-nagyobb ajándékot a magyar bajnokságokon elért eredményei alapján.

Edzőjével közösen elköszönt az egyesülettől a NKM Szeged Vízisport Egyesülethez igazoló kétszeres ifjúsági világbajnok, ifjúsági Európa-bajnok, felnőtt Eb-bronzérmes, U23-as vb-bronzérmes Laczó Dániel. A klub eddigi zászlóshajójának tekinthető versenyző Szegeden jár egyetemre, edzője, Seller László is ott dolgozik, így a további fejlődése érdekében logikus volt a sokkal nagyobb lehetőségeket biztosítani tudó szegedi egyesülethez „elengedni” őket. Búcsúajándékként két, az egyesület logójával ellátott órát vehettek át.

A hivatalos rész zárásaként Schmidt Gábor, az MKKSZ elnöke gratulált az új elnökségnek, és megköszönte a búcsúzó vezetőség munkáját. Kiemelte, hogy a dr. Nagy György és Kálmán Tibor vezette elnökségek idején a sporteredmények mellett is komoly fejlődés zajlott le, hisz a taglétszám több mint ötszörösére, 150 főre nőtt, újjáéledt a kenus szakág és elindult a sárkányhajózás is.

A csónakházat és környékét pedig több mint 100 millió forintos értékben sikerült pályázati források segítségével fejleszteni. Schmidt Gábor bejelentette, hogy az eddigi munkát elismerve a világbajnokág színeibe öltöztetett új Mercedes mikrobuszt kap használatra az egyesület.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában