kézilabda

2019.03.18. 10:47

A Köröstarcsa nyerte a megyei rangadót

Mutatjuk az NB II.-es férfi kézilabda hétvégi eredményeit.

G. P.

Köröstarcsai KSK–Békéscsabai DKSE 29–21 (12–14)

NB II.-es férfi kézilabda-mérkőzés. Mezőberény, 140 néző. Vezette: Tóth G., Tóth I.

Köröstarcsa: KISS N. – Molnár K., POLGÁR T. 5, BREZOWSKI 4, Borbély 4 (4), LŐRINCZI 6, Kopcsák 2. Csere: Kánya 3, Puskás, Répási, Molnár B., Fekete G. 3, Ivanics 2. Edző: Molnár Zoltán.

Békéscsaba: SZTANCSIK – Csonki 2, CSUZI 7 (2), Balázs 2, KARÁCS 3, Murányi 6, Kovács Á. 3. Csere: Kecskeméti (kapus), Kepenyes, Masa, Kocsor, Gábor, Benkő. Edző: Vólent János.

Kiállítások: 2, ill. 4 perc. Hétméteresek: 4/4, ill. 2/2.

Mindkét csapat számára presztízskérdés volt a találkozó. Nagy lendülettel, de sok hibával indult a játék. A vendégek koncentráltak jobban és a 8. percben 4-0-ra elléptek. Ezután felváltva estek a gólok, majd egy ötös szériával a hazaiak átvették a vezetést. A félidő hajrájában a látogatók zártak egy ötös sorozatot, ennek köszönhetően ők térhettek előnnyel pihenőre.

A szünetben összekapták magukat a tarcsaiak, akik gyorsaságban és helyzetkihasználásban egyaránt feljavultak, így a 48. percben már náluk volt az előny (19–16). Innen még visszakapaszkodott a tartalékos csabai együttes (21–20), de a végjátékra elfáradt, így a házigazdák egy újabb ötös sorozattal biztossá tették sikerüket. A vendégcsapat a második félidőben csupán 7 gólt tudott elérni, így a tarcsai siker reális.

Kondorosi KK–Újkígyós FISE 37–26 (16–11)

NB II.-es férfi kézilabda-mérkőzés. Kondoros, 130 néző. Vezette: Parádi, Újhelyi.

Kondoros: GYURCSÁN – ISTENES 7, Szabó P. 3, Raffai 2, Simon 4, KÓSA 6, Ravasz 4. Csere: Melis (kapus), Kerekes 6, Kasnyik V. 1, Kasnyik T., Szabó P. 3, Nagy J. 3, Hanyecz 1, Arnóczki. Játékos-edző: Nagy József.

Újkígyós: Rákóczi – Biri 2, Lipták 1, Zubor 2, Csernus 2 (1), Tóth A. 5, Hegedűs 3, Vajna 5 (2). Csere: Ecker G. (kapus), Csernus 1, Szőke 2, Dócs, Balázsházi 1, Krám 4. Edző: Dézsi Róbert.

Kiállítások: 2, ill. 8 perc. Hétméteresek: 1/0, ill. 2/2.

A kígyósiak lőtték a találkozó első gólját, azonban hamarjában fordított a hazai csapat. A 26. percig tartották a lépést a vendégek (12–9), ekkor azonban a fáradtság jelei mutatkoztak, ezt kihasználva a Kondoros megnyugtató előnyre tett szert a szünetig hátralévő időben. A második játékrész elején a házigazdák kihasználták ellenfelük hibáit, a kiállítások sem a látogatók malmára hajtották a vizet, ennek következtében idő előtt eldőlt a pontok sorsa.

Csongrádi KSE–Békéscsabai BDSK 28–28 (15–13)

NB II.-es férfi kézilabda-mérkőzés. Csongrád, 50 néző. Vezette: Hovány, Ubornyák.

Békéscsaba: VLCSKÓ B. – dr. Sári, FEKETE 7, Tokaji 1 (1), VLCSKÓ K. 6, Petrovszki, Felczán 2. Csere: Mézes (kapus), OSGYÁN B. 11 (1), Morva, Farkas 1, Papp, Márton, Kovács B., Bak. Edző: Labos Tibor. A Csongrád legjobb góldobói: Héjja 7 (3), Zvolenszki 7 (2).

Kiállítások: 10, ill. 12 perc. Hétméteresek: 8/5, ill. 4/2.

A csabaiak számára balszerencsésen indult a mérkőzés, mivel dr. Sári József már az elején ujjtörést szenvedett, így kiválni kényszerült a játékból. Az első félidő túlnyomó részében nagy csata folyt, fej-fej mellett haladtak a csapatok váltott vezetés mellett. A 19. percben 11–10-es állást követően a vendégek 3 gólos szériával az addigi legnagyobb előnyt alakították ki maguknak, amire a csongrádiak zsinórban szerzett 4 találattal válaszoltak.

Szünet után gyorsan egalizált a Békéscsaba, és kezdődhetett elölről minden. A 44. perctől (21–22) a házigazdák ismét kifogtak egy jó periódust és a hazai pálya minden előnyét élvezve 25–22-re fordítottak. Félő volt, hogy innen már nem lesz visszaútja a „Belvárnak”, de a játékosai máshogyan gondolták: nagy küzdelem árán az utolsó előtti percre a vezetést is sikerült visszavenniük, de a slusszpoén a Tisza-partiaké volt, akik egálra hozták a meccset. A körülményekhez mérten mégis a csabaiak mentettek pontot Csongrádról!

Ezek is érdekelhetik