labdarúgás, megye II.

2019.02.17. 18:25

Bemutatkoztak az új labdarúgók és az edző Okányban

Szombat este rendezte meg második jótékonysági bálját az Okány Község Sportkör (OKSK) a helyi művelődési házban. Az eseményen bemutatkozott a felnőtt labdarúgó-csapat új edzője, Turcsek Zoltán és a télen szerződtetett kilenc játékos is.

D. G. M.

Kis híján egy kezdőcsapatnyi játékos távozott a tél folyamán Okány labdarúgó csapatól, mindemellett a 2018/2019-es szezon második felének új edzővel is vág neki a sárréti alakulat. A szakmai összetétel alapos átváltozása ráadásul a téli holtszezon alatt történt meg, így a szombat esti bálnak még inkább megvolt a szimbolikus jelentősége.

A II. Jótékonysági sportbált a megújult művelődési házban rendezték meg. Azért a második, mert az első megrendezéséig zártkörű vacsorát rendeztek a játékosok és az OKSK többi tagjainak jelenlétében, ám 2017 decembere óta az esemény kinyitotta kapuit a nyilvánosságnak. Az est folyamán a felnőtt, illetve az U19-es csapat szakmai vezetői, Varju Richárd és Kincses Róbert, értékelte az őszi etapot, majd Varju utódja, Turcsek Zoltán is bemutatkozott. A rutinos szakembert nevezték ki ugyanis az első csapat vezetőedzőjének.

Turcsek gyakorlatilag a 0-ról kezdheti meg munkáját, mert kilenc játékos hagyta el az OKSK-t, hiányukat ugyanennyi újonnan érkezett játékos igyekszik majd pótolni:

Érkezett

Távozott

VINCZE ZOLTÁN (Szeghalom)

MEZŐ SÁNDOR (Szeghalom)

HASAN KARIM (Szeghalom)

TURCSEK SZILVESZTER (Szeghalom)

ZSIGOVICS GÁBOR (Szeghalom)

SZABÓ ATTILA (szabadon igazolható volt)

FARKAS FERENC (Vésztő)

KARDOS FERENC (Vésztő)

HAJDÚ BÁLINT (Szeghalom)

BIHARI ISTVÁN (befejezte)

RÁBAI MIHÁLY (befejezte)

ISZÁKA ISTVÁN (Kötegyán)

JÁNKI ISTVÁN (Sarkad)

JENEI GÁBOR (Sarkad)

CSATÁRI JÓZSEF (Sarkad)

KOPÁCS ZSOLT (Doboz)

RÁCZ GYÖRGY (Doboz)

VARGA TAMÁS (Vésztő)

A szakmai vezetők elmondták beszédeikben, hogy továbbra is fenn szeretnék tartani azt a folyamatot, amivel meg lehet felelni a csapatok saját elvárásainak, ami az U19-ben és felnőttben is az élmezőnyhöz való stabil tartozást jelenti. A felnőtt alakulat 4. helyen áll a Békés Megyei Labdarúgó Bajnokság II. osztályának északi csoportjában, míg az „ifi” ezüstérmes pozícióból várhatja a korosztályos pontvadászat tavaszi etapját, szintúgy az északi csoportban. Beszédet mondott még a település polgármestere, Szívós László is.

Az estén két díjat is átadtak, a 2018-as év legjobb Okányi játékosa Papp Bence lett az egyesületi tagok szavazatai alapján, a Legjobb fiatal játékosnak járó elismerést pedig Szabó Barnabás kapta meg. Ezen kívül az egyesület elnöke, Ökrös Sándor is elismerésben részesült, a megye amatőr futballjáért tett munkáját ismerte el a Magyar Labdarúgó Szövetség Békés Megyei Igazgatósága. Az ezt fémjelző oklevelet a testület alelnöke, Fekete Zoltán, a község korábbi polgármestere és az este zenésze adta át.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában