extrém sport

2019.01.01. 16:22

Triálbajnokként a felnőttek között bizonyíthat

Cs. I.

Az orosházi Kovács Péter, az extrém sportok nemzetközi szinten is elismert bajnoka, a triálos középiskolás, aki idén kijutott és remekül helyt is állt a kínai világbajnokságon, elkészítette számvetését, hiszen 2019-ben korosztályt vált.

Beküldött felvétel

– Véget ért a világ- és Magyar Kupa-sorozat, volt tavaly világbajnokság, Európa-bajnokság és magyar bajnokság. Idén betöltöm a 19. évemet, így a UCI (Nemzetközi Kerékpáros Szövetség) szabályzata alapján hivatalosan is felkerülök a felnőttek közé. Juniorként versenyeztem az elmúlt 4 évben: 3 magyar bajnoki címet szereztem. Habár a triált egyéni sportnak nevezik, az eredményeim amiket elértem, nem csak önmagamnak köszönhetem. Amióta elkezdtem a sportot, hátszél vitt előre: a család, a támogatók, a triálközösség. Így sok szép eredménnyel, elégedetten zárom az évet – fogalmazott.

Kovács Péter az elmúlt évek nemzetközi triáleredményei közül a kínai Csengduban rendezett világbajnokság junior 6. helyét, és a svájci Eb final junior 6. helyét emelte ki. Az orosházi fiatal a jövőben tovább szeretné fejleszteni a képességeit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában