Labdarúgás

2019.01.24. 14:32

NB-s játékosokat igazolt a Ladány

A labdarúgásban január 15-től hivatalosan is megkezdődött az átigazolási szezon. Nem könnyíti meg a befogadó klubok helyzetét, hogy a kiadó egyesületek még térítési díj ellenében sem kötelesek hozzájárulásukat adni egy-egy transzferhez. Ennek megfelelően nem mondhatni azt, hogy túlságosan pezsegne az élet a megyei piacon, persze azért akadnak kivételek is. A friss hírek többsége sárréti keltezésű.

G. P.

A legaktívabb egylet kétségtelenül a megye egyes Körösladány, amely Szabó Ákos (Nagyszénás SE) és Polonio-Guerreiro Joao (Berettyóújfalui SE) leigazolását követően újabb három játékos szerződtetését jelentette be. A 17 esztendős Almási Miklós a Hódmezővásárhelyi FC U19-es alakulatából tér vissza és a felnőtt mellett az U19-es gárdában is szerephez juthat. Az igazi nagy durranást két, ősszel még füzesgyarmati színekben játszó labdarúgó érkezése jelenti. A 28 esztendős Vincze Dániel a védelemben, az egy évvel idősebb Prasler Thomas Michel a középpályán jelent komoly erősítést. Megkockáztatható, hogy velük kiegészülve a ladányiak a megyei I. osztályú bajnokság első számú esélyesévé léphetnek elő, hiszen mindkét játékos mögött tekintélyes NB-s múlt van. Lesz egy távozó is: az év közben leálló Hajdu Zsolt vélhetően Karcagon újulhat meg.

Szintén sárréti hír, hogy Haszan Abdul Karim és Vincze Zoltán után újabb két játékos kerülhet Szeghalomból a megyei II. osztályban éremre pályázó Okány állományához. A 25 esztendős Turcsek Szilveszter az edzőnek kinevezett édesapját követheti, és a védelemben jelenthet megnyugtató megoldást, míg a sorsával elégedetlen Mező Sándor (26) személyében, az amúgy is tekintélyt parancsoló erejű támadó szekció gyarapodhat újabb gólerős emberrel.

A megyei I. osztályú pontvadászat sereghajtója sem tétlenkedik. Orosházán a termékeny támadók hiánya jelentette a legnagyobb gondot ősszel – legalább is a 18 bajnokin elért 10 találat erre utal. Ennek orvoslására az OMTK-ULE leigazolta Mezőhegyesről a 28 éves Péli Tamást, aki a nyáron Kondorosról került a határvárosiakhoz, ahol az első csapatban kétszer volt eredményes. Szintén a támadó szekció eredményességén hivatott javítani a 18 esztendős Drimba Dávid. A fiatal játékos helyben kapta meg a foci alapjait, amit azután Németországban csiszolt tovább utánpótlás csapatokban, az utóbbi évet azonban kihagyta, ezért van némi lemaradása a többiekkel szemben. Hír még a kék-fehérek háza tájáról, hogy Kasza Illést a távozás gondolata foglalkoztatja, a zuhanyhíradó szerint Csanádapácára vágyik vissza.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában