labdarúgás

2018.12.14. 15:15

Kupadöntőt játszhat a Szarvasi FC

Talán sokan nem tudják, de az MLSZ kuparendszere két versenysorozatot foglal magában. A legrangosabb Magyar Kupa küzdelmei 1909-ben kezdődtek. Lényegesen újabb keletű az Amatőr Kupa, amely a Magyar Kupa verseny kiegészítő programja, és a legtovább jutó kiscsapatok számára kínál különleges elismerést.

Gajdács Pál

2019-es finálé egyik résztvevője a Szarvasi FC lesz – erről az MLSZ a napokban hivatalosan is értesítette az egyesületet.

Az Amatőr Kupa fináléját a kiírás szerint megye I. osztályú, vagy annál alacsonyabb szinten szereplő, és a Magyar Kupában legtovább jutó két gárda vívhatja. Amennyiben kettőnél több jogosult sportszervezet azonos kupa fordulóban szerez jogot, akkor az alábbi elvek szerint kerülnek a döntőbe a csapatok:

– A Magyar Kupa 6. vagy azt követő fordulójában nagyobb osztálykülönbségű ellenféllel szemben továbbjutó csapat.

– A Magyar Kupában a 6. vagy azt követő fordulójában több győzelmet szerzett csapat.

Ezen mutatók alapján az amatőr csapatok között a Szarvas bizonyult a legjobbnak, amely búcsúztatta az NB III-as DEAC együttesét, majd az élvonalbeli Haladást is drámai nagy csatára késztette (2–3).

A szarvasiak ellenfele a Lipót Pékség SE csapata lesz, amely a Győr-Moson-Sopron megyei I. osztályban szerepel. A finálét tavasszal – vélhetően április második felében – vívják a csapatok a női Magyar Kupa döntő előmérkőzéseként, semleges pályán. Tavaly a Hidegkuti Nándor Stadionban a Sényő és a Nagykanizsa mérkőzött, a szabolcsiak sikerével zárult a csata, azóta viszont már mindkét gárda az NB III-ban szerepel, tehát idén nem játszhatna.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában