Futsal

2018.12.03. 12:30

A forduló legnagyobb meglepetéseként Tolnán győztek az Amazonok

Fordulatos, gólokban gazdag találkozón győzött ismét a tavalyi kupagyőztes otthonában a Gyulai Amazonok együttese az NB I.-es bajnokságban.

G. P.

A WSH-Tolna-Mözs volt az esélyesebb, noha a gyulai csapatot sosem szabad leírni, hiszen hétről-hétre hoznak meglepetéseket az első osztályban. A találkozót mindkét együttes álmosan kezdte. A vezető találatot Varga Adél szerezte meg a 3. percben. A gól után kezdett egyre nagyobb iramba kapcsolni a vendégcsapat, de felváltva forgott veszélyben Deczki Vanda és Palócz Mónika kapuja is.

Bálint Rebeka egy látványos akció révén egyenlített, majd Molnár Ágnes szemfüles góljával megfordította az eredményt a gyulai csapat. Csapó Orsolya a félidő vége előtt mattolta a vendégeket, viszont gyorsan érkezett a válasz: Balogh Noémi egy lepattanó labdát vágott a hazaiak kapujába, így egygólos gyulai vezetéssel fordultak csapatok.

A 2. játékrészben a felszabadult fürdővárosi alakulat sorra alakította ki a helyzeteit, ennek eredményeképpen a 28. és a 36. percben Bálint Rebeka, majd Fülöp Diána használta ki a hazai csapat pontatlanságát. Amikor Horváth Hanna balszerencsésen ért bele Heidt Edina lövésébe, már 4 góllal vezettek Molnárné Irénke tanítványai.

Az 5 a 4 elleni játékot alkalmazta a tolnai csapat, előbb Farkas Klaudia blokkolta Palócz Mónika felszabadítását, majd Deczki Vanda nagy góljával 4–6-ra módosult az eredmény. A gólváltás után még a gyulai csapatnak is volt lehetősége, de újabb találat már nem született.

Megérdemelt vendégsiker született, ami a forduló egyik legnagyobb meglepetését jelentette. Sikerével a Gyulai Amazonok felzárkózott az élmezőnyhöz.

WSH-Tolna-Mözs–Gyulai Amazonok 4–6 (2–3)

NB II-es női mérkőzés, Tolna. V.: Hartung, Álló, Petrovics. Gyula: Palócz – Fülöp, Heidt, Kurai, Molnár Á. Cs.: Erdélyi, Balogh N., Bálint. Edző: Molnár Zoltánné. G.: Varga A., Farkas K., Csapó, Deczki, ill. Bálint 2, Fülöp, Molnár Á., Balogh N., Horváth H. (öngól).

Molnár Zoltánné: – A mérkőzés előtt láttam a csapaton, hogy motivált, így bíztam benne, hogy bravúrt visz véghez. Büszke vagyok a lányokra, hiszen hétről-hétre látszik a fejlődés, melynek köszönhetően fontos pontokat tudunk szerezni esélyesebb ellenfeleinktől. Hétvégén szeretnénk az évet győzelemmel zárni hazai pályán

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában