labdarúgás, megye II.

2018.12.24. 15:16

A felsőházban maradás a cél Békésszentandráson

A Békésszentandrási Hunyadi Mátyás SE háza táján az utóbbi években rendre a bajnoki címre hajtottak a megyei II. osztályban szereplő labdarúgók. A cél erre a bajnoki évre sem változott (a csapat 29 ponttal az 5. helyen telel), de a szezon több szomorúságot hozott, mint örömöt. Az okokat ifjabb Virág Imrével firtattuk az őszi produktum értékelése kapcsán, akit Sajben Gáborral egyetemben Varga László sajnálatos halála után neveztek ki játékosedzőnek.

Munkatársunktól

Virág Imre (kékben) küzd a labdáért a Gyomaendrőd elleni találkozón. Fotó: Babák Zoltán

– Hogyan értékelik csapatuk szereplését az elképzelésekhez viszonyítva?

– Sikerült egyben tartani a keretet nyáron, minimális volt a változás, így reális célnak tűnt a dobogó elérése. Legnagyobb érvágás az edzőnk, a Hunyadi család első embere, Varga Laci bácsi elvesztése volt. Sajnos, ő egy olyan űrt hagyott hátra, ami az egyesület működését igen érzékenyen érintette. Ez meglátszott a csapat teljesítményén is. Jól kezdtük a szezont, de nem bírtunk százszázalékosan koncentrálni minden meccsen. Öt-hat mérkőzésünket is az utolsó percekben buktuk el. A fentiek miatt most azt kell mondanom, hogy a felsőházi tagság megőrzése lesz a cél tavasszal, a nyáron pedig új időszámítás kezdődik a Hunyadinál.

– Miben látják az elmaradás legfőbb okait?

– Szokatlanul sok gólt kaptunk az őszi idényben, a megteremtett helyzeteinkből viszont csak keveset használtunk ki. Azt mondhatni, hogy a csapat rendre csak átlagos teljesítményt nyújtott, kimagaslót nem igazán tudott hozni. Sokat kell tehát fejlődnünk a folytatásban, és fejben is ott kell lennünk minden meccsen.

– Mi volt a szezon legpozitívabb eseménye vagy meccse, és mi jelentette házon belül a „feketelevest” a szentandrásiak számára?

– Sajnos, a negatívumból volt lényegesen több. Már említettem, hogy több meccsünket is a finisben buktuk el. Rendkívül fájó volt a Békéscsabai MÁV elleni idegenbeli és hazai párharcunk is. Dobozon játszottunk egy nagyon jó rangadót, csak hajszálon múlt a bravúr. Egyetlen igazi pozitívuma az őszi idénynek, hogy a jó erőkből álló Okányt oda-vissza le tudtuk győzni.

Virág Imre (kékben) küzd a labdáért a Gyomaendrőd elleni találkozón. Fotó: Babák Zoltán

– Milyen a bajnokság színvonala szakmailag?

– Évek óta ugyanazt lehet elmondani. Rendre van egy-két gárda, amelyik kimagaslik, a többiek meg hullámzó teljesítményt nyújtanak. Személy szerint nem örülök annak, hogy egy éven belül négy meccset is játszunk ellenfelekkel. Jobban szerettem azt az időszakot, amikor tizenhat csapatos rendszer volt. Nem tudok elmenni bizonyos játékvezetők tevékenykedése mellett, és azt sem tartom szerencsésnek, hogy fontos rangadókra tapasztalatlan, tizenéves sporikat küldenek. Nem mellesleg az egyik meccsünk két játékvezetővel lett megoldva, ami a fair play szabályait kellően felrúgta.

– Mikor kezdődik a felkészülés, lesz-e változás az állományban?

– A tervek szerint január 26-ig tart majd a pihenő, teremtornával kezdjük az új évet Gyomaendrődön. A többi hétvégére edzőmeccseket egyeztetünk, de ez már reményeim szerint nem az én feladatom lesz, addigra ugyanis szeretnénk megnyugtató megoldást találni az edzői posztra. Biztosan lesznek távozóink, hiszen Sajben Gábor felhagy a játékkal, a Szegeden élő Borgulya János pedig a környékben szeretne csapatot találni magának. Az ifjú kapusunkat, Babák Zoltánt kinézte a Békéscsaba Labdarúgó Akadémia, így vélhetően a megyeszékhelyen folytatja pályafutását. A pótlásukat házon belül oldjuk meg saját nevelésű fiatalokkal.

Házi góllövőlista

9 gólos: Sajben Gábor. 8 gólos: Gulyás Ádám. 4 gólos: Bódai Nándor, Lós István. 3 gólos: Borgulya János. 2 gólos: Filyó Tamás, Szabó Máté, Virág Imre. 1 gólos: Kis Mátyás, Kozák Balázs, Kiss Tibor, Romhányi Roland, Tasi Norbert Sándor, Uhljár Szabolcs.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában