Lovassport

2018.09.10. 16:24

Még bármi megtörténhet a megyei díjugrató bajnokságon

Békés megyének pontrendszeres bajnoksága van, ahol fordulónként illetve kategóriánként az elért helyezéseket figyelembe véve gyűjthetnek pontokat a döntőre. Még nem dőlt el semmi, hiszen a bajnokságon lovagolt pályák alapján és a szerzett eredmények fejében dupla pontokért versenyeznek majd a lovasok. Az elmúlt évek is szépen bizonyítják, hogy bármi megtörténhet és a dobogótól távol lévő versenyző is lehet érem esélyes a végén.

Gajdács Pál

Vasárnap is négy kategóriában versenyeztek azok, akik majd a végső elszámolásban is érdekeltek lehetnek, ezen kívül természetesen nyitott kategóriákat is rendeztek. A szokásos 60 körüli starttal kezdték meg a versenynapot, melynek az első versenyszáma a 90 cm nyitott, egyben a legnépesebb számnak is bizonyult a maga 15 startjával. A hiba-idős elbírálás alapján az első helyet a Békéscsabai Nimród LE versenyzője, Balogh Anna és Phebeus (0 hiba/48,96 mp) szerezte meg, őket Ádász Petra és Merlin párosa (0/51,21), majd Némedi Noémi és Signo (0/53,21) követte.

A folytatásban a kezdő lovasok lovagolták le a Szabó Péter által tervezett pályát, ők stíluspontjaik alapján lettek helyezve. A legjobbnak a Kentaur LE lovasa, Petőcz Károly bizonyult Catolibrina nyergében 8,1 stílusponttal. A második Örkényi Bianka és Acio Bio (Kentaur LE) lett kereken 8 stílusponttal, míg a harmadik helyen Balogh Anna és Phebeus (Békéscsabai Nimród LE) végzett (7,9).

Beküldött fotók

A 100 cm-es nyitott versenyszám keretében 11 startot láthattak a kilátogatók. Ezt a versenyszámot a Kentaur LE versenyzői uralták, hiszen az első négy helyezett a rendező egyesület színeiben versenyzett: 1. Botyánszki Gréta – Kamilla (0/53,43), 2. Dér Tibor – Dito (0/64,51), 3. Plavecz Szabrina – India (0/65,96).

Egy rövid pályaépítés és szünet után 10 centivel magasabb akadályokon először az ifjúsági majd a nyitott kategória lovasai versengtek. Ifjúságiaknál az első két helyezést Dér Dorina (Kentaur LE) szerezte meg Crazy (0/29,34) és Jázmin (0/32,26) nevű lovaival, míg a harmadik Krajnyák Fanni és Quinzo Z (Kentaur LE) lett (4/25,39). A nyitott kategóriában az Aranykalász Lovas Club lovasnője, Simon Éva győzedelmeskedett Amanda nyergében (0/36,67). Mögötte Ádász Petra és Merlin (Békéscsabai Nimród LE) 0/37,84, valamint Bohátka László és Mr. Gordon (Mátai Ménes SE) 1/42,67 végzett.

A 120 cm-es pályán is rendeztek ifjúsági és nyitott kategóriát egyaránt. A fiataloknál három kentauros lány szállt harcba az első helyért, s az alábbi sorrend született: 1. Hrabovszki Fruzsina, Cecil (4/24,90), 2. Krajnyák Fanni, Quinzo Z (8/21,57), 3. Dér Dorina, Crazy (8/24,71). A nyitott kategóriában a kétfázisos pálya alapján az első helyett a versenyigazgató, Dér Tibor szerezte meg Antónió hátán (0/20,95). Mögötte újkígyósi hölgyek szerezték meg a további dobogós helyeket Simon Éva és Dariusz (0/26,32), valamint Jusztin Ágnes és Remény (4/20,95) révén.

A nap legmagasabban jegyzett számában, a 125 cm-es nyitott kategóriában mindössze 5 start volt. Ez egy összevetéses versenyszám, ahol a hibátlanok lovagolnak egy rövidített pályát. Az alappályán ketten tudtak hiba nélkül teljesíteni így az első két helyezés közöttük dőlt el.

Az összevetés eredménye alapján a Mezőhegyesi Ménes KHSE versenyzője teljesített gyorsabban, így Jován Richárd Casthino nyergében győzött (0/38,59), megelőzve Jusztin Ágnest és Reményt (0/39,28), továbbá Dér Tibort és Antóniót (4/81,54).

A lovasok számára a következő megmérettetés a Békés megyei díjugrató bajnokság döntője lesz, amelynek idén először a Békési Szabadidős Lovas Klub ad otthont szeptember 30-án vasárnap.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában