tájfutás

2018.09.04. 15:11

Jól tájékozódtak a fürdővárosban

Gyula adott otthont az elmúlt hétvégén az 1. Várfürdő Kupa tájfutó versenynek. A Békés megyében ritkán látható sporteseményen közel százan indultak.

G. P.

A 14 kategória mezőnye három futam alatt döntött az érmek sorsáról. A női, férfi és nyílt kategória indulói két rövidtávú és egy középtávú futamon harcoltak egymással.

A mezőny három helyszínen kereste meg az ellenőrző pontokat, a viadal a Gyulai Várfürdőben, a történelmi belvárosban és Törökzugban folyt. A verseny kezdetekor a futók egy térképet kaptak a kezükbe, amelyen be voltak jelölve azok a pontok, amelyeket mindenképpen érinteniük kell, de a legrövidebb és a legalkalmasabb útvonalat maguktól kell megtalálniuk.

Egy-egy helyszínen több pontot is kihelyeztek, de nem kellett mindegyiket megérinteni a próbálkozóknak, így a gyorsaság és a tájékozódás mellett a koncentráción is nagy szerepet játszott.

Eredmények: N12C: 1. Dobó Pálma, 2. Györgyi Dóra, 3. Petrusan-Vesa Madalina. N16B: 1. Tóth Andrea, 2. Surányi Kinga, 3. Máriás Diána Nóra. N21B: 1. Szabó Emese, 2. Dezső Enikő, 3. Kisházi Emma. N45B: 1. dr. Cserjés Andrea, 2. Molnár Katalin, 3. Juhászné Bálint Ildikó. N55B: 1. Hideg Istvánné, 2. Veresné Sipos Etel. N65B: 1. Tóth Józsefné, 2. Csorja Ida, 3. Rostás Irén. F12C: 1. Todea Alexandru, 2. Trif Darius, 3. Ács Benedek. F16B: 1. Jászai Tamás, 2. Ifj. Prekopcsák Gábor, 3. Dobó Dénes. F18B 1. Vesa Nicolae, 2. Leuca Rares és 3. Fekete Balázs. F21B: 1. Bojtor Szabolcs, 2. Cora Alexandru és 3. Balaskó László Dávid. F35B: 1. Juhász Viktor, 2. Ács Gábor, 3. Dobó Szilveszter. F55B: 1. Csonka Antal, 2. Hegedűs Béla, 3. Tarr Attila. F65B: 1. Ludvig István, 2. Novai György, 3. Szűcs B. Levente. Nyílt kategória: 1. Dobó Virág, 2. Ács Johannát, 3. Bíró Tamás.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában