Ökölvívó gála

2018.09.17. 15:28

Feri dolgozott, kicsit táncolt és győzött is Orosházán

Hosszú idő után rendeztek Orosházán profi ökölvívó gálát, melyen nemcsak bunyósok, hanem a K-3-as és MMA küzdősport képviselői is ringbe léptek.

G. P.

A szegedi Global Sport Event Kft. és az orosházi Petőfi Művelődési Központ által életre hívott 5. Gong Profi Ökölvívó Gálára különböző kategóriákban feszültek egymásnak a sportolók.

Az első párharcokat K-3 szabályrendszerben rendezték, amelyről tudni érdemes, hogy a kempó, a kick-box és a ketrecharc keveréke, ahol tilos a torok, szem, lágyék, hátgerinc, tarkó, fejkúp támadása, a fejelés és tilos a földre került ellenfél ütő vagy rúgó támadása állásból. A szegedi Balla Richárd, és a többiek, Varga Viktor, Veder Martin, Sifler Ádám, Varjasi Viktor harcos küzdelme megadta az alaphangulatot az MMA-mérkőzésekre, ahol a békéscsabai East Warriors két ismert harcosa, Hegedűs Máté, illetve Hocz Csaba játszotta a főszerepet. Utóbbi a szokásos magabiztosságával múlta felül aktuális ellenfelét, ezúttal a Szabadkáról érkezett szerb Nebojsa Niklocsot.

A szünetben a Magyar Légtornász Egyesület orosházi tagjai, Takács Andrea és Takács Noémi produkcióját, Újvidékről érkező aikidóscsoport bemutatóját, valamint Rétes Edina és csapata, a ReDance Hip-Hop Crew fellépését láthatta a publikum.

Az ökölvívó csaták sorát Dukai Béla (Ringfighter Promotion) és a belgrádi Zeljko Kovacsevics mérkőzése nyitotta meg. A –69 kilogrammosok küzdelmét az alacsonyabb, de erősebb és rutinosabb szerb vajdasági bajnok Kovacsevics nyerte az első menetben technikai K. O.-val.

Négyszer két menetesre tervezték az újdonsült WBL kisváltósúlyú Európa-bajnok szegedi Magyar Kinga és a szerbiai Kszenija Medics összecsapását. A 22 éves magyar lány végig aktívabbnak bizonyult, bár alacsonyabb szerb ellenfele jól mozgott, s igyekezett néha „odapiszkálni” a szigorú tekintetű Kingának. A mérkőzést végül egyhangú pontozással Magyar Kinga nyerte.

Magyar Kinga (balról)

Fokozódott a hangulat az orosházi származású, Szegeden bokszoló Bartus Ferenc színre lépésével. Folyamatosan jöttek a biztatások a nézőtérről: „Dolgozz Feri! Táncolj Feri!”. A +91 kg-ban ringbe lépő Bartus nem is volt rest, fokozatosan fárasztotta paksi ellenfelét, Kutasi Györgyöt. Egyértelműen a GSE Kft. Szeged bokszolója volt fölényben, de – köszönhetően az amúgy is passzív és erejével idejekorán elkészülő Kutasinak – párharcuk inkább dulakodásra hasonlított, mint ökölvívásra. Egyhangú pontozással az életében először orosházi közönség előtt fellépő Bartus győzött.

Bartus Ferenc (balról)

A gála főmérkőzése a profik táborához 2008-ban csatlakozó, s a 25. mérkőzését éppen Orosházán bokszoló szegedi Gerebecz József és a 38 éves szerbiai Srecko Janjics összecsapása volt, akik a WBL szervezet Európa-bajnoki övéért szálltak harcba. A 10 menetesre tervezett meccs első három percében még csak kóstolgatták egymást a felek, de a másodikban, majd a harmadikban egyre inkább bekeményítettek. Azért mindkét öklöző tartalékolt, éppen csak annyit adott ki magából, ami feltétlenül kellett. Aztán a negyedik menetben történt valami, a szerb a fejét fájlalta, s az ötödik menet már el sem kezdődött, a bíró beszüntette a találkozót, így technikai döntéssel Gerebecz győzött, a díszes övet a Profi Ökölvívó Szövetség elnöke, Győryné Tóth Zsuzsanna adta át neki.

Gerebecz József (balról) – a szerző felvételei

– A nézők nagyon izgalmas K3-as, MMA és ökölvívó mérkőzéseket láthattak, szerintem jól szórakoztak az este folyamán – értékelt Simon Zsolt, a gála főszervezője, aki nem zárta ki annak a lehetőségét sem, hogy 2019-ben is hasonló eseményt hozzanak Orosházára.

A gála a mérkőzéseket követően még nem ért véget, ugyanis az X-faktor korábbi felfedezettje, Vastag Csaba adott jó hangulatú koncertet.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában