röplabda

2018.09.13. 12:59

A felkészülés finisében

E napokban a Békéscsabai RSE női röplabdacsapata éppen Prágában, egy színvonalas ötcsapatos tornán vetélkedik, hogy a jövő héten, szeptember 21. és 23. között már hazai környezetben élesítsék a formát erős külföldi csapatok ellen.

G. P.

Embert próbáló napokon van túl a felkészülésnek augusztus 6-án nekirugaszkodó békéscsabai csapat. Ami nagyon fontos, néhány apróbb sérülést és betegséget (hosszabb időre csak a bokájával bajlódó Sebestyén Flóra dőlt ki a sorból) leszámítva végigdolgozták az elmúlt heteket.

A négy idegenlégiós közül a Békéscsabán már ismerősként üdvözölt Szofija Medics kapcsolódott be elsőként a csapat munkájába, majd szeptember első napjaiban szinte egyszerre toppantak be az Európa-bajnoki selejtezőn válogatottjukat erősítő játékosok, a horvát Lucija Mlinar, a montenegrói Kszenija Ivanovics és a frissen leigazolt, szintén montenegrói, 23 éves, 186 centiméter magas, korábban a román Bacau, valamint az Allianz MTV Stuttgart csapatát is megjáró, Nikoleta Perovics.

Az eddigi egyetlen hivatalos felkészülési mérkőzést Irán ellen vívta a csabai csapat. Fotó: Imre György

A csapat az MTK ellen játszotta első két felkészülési mérkőzését, mindkét csabai összecsapást az ötszörös magyar bajnok nyerte. Következett ezután egy szabadkai kirándulás, ahol a Szpartak sem tudott jelentős ellenállást kifejteni a Békéscsaba ellen.

Kormos Mihály szakmai igazgató a Tálas Zsuzsanna, Kszenija Ivanovics, Glemboczki Zóra, Szedmák Réka, Szofija Medics, Bodnár Dorottya sorral kezdett, liberóként pedig Molcsányi Rita volt hivatott hárítani a szerb rohamokat. Aztán játéklehetőséget kapott Szpin Renáta, Lucija Mlinar, Pekárik Eszter, Bodovics Hanna, Fábián Fanny és Nikoleta Perovics is. A meccset 4:1-re nyerte a Csaba. A nap során tárgyalásokra is sor került, a Szpartak frissen kinevezett új klubvezetője, Mester Gyula, Sydney olimpiai bajnoka, a Szerb Röplabda Szövetség alelnöke egyeztetett a jó kapcsolatok intézményesítéséről Baran Ádámmal, a BRSE elnökével.

Amit előzetesen még a békéscsabai szakvezetés sem tervezett be: a Magyar Röplabda Szövetség felkérése nyomán a prágai túra előtt egy héttel, egy egzotikus csapattal, Irán női válogatottjával is összemérhette erejét a BRSE. Az eredmény itt is másodlagos volt (4:1 a Csaba javára), ellenben kicsit élesebb körülmények között lehetett gyakorolni azokat az elemeket, amelyeket például a meccs délelőttjén két és fél órán keresztül próbálgattak a lányok.

Az október eleji bajnoki rajtot megelőzően szurkolói ankétot is rendeznek majd. Szeptember 17-én, hétfőn, 18 órától a FEK Étterem és Söröző nagytermében (5600 Békéscsaba, Szabadság tér 6.) lesz lehetősége a BRSE szimpatizánsainak, hogy első kézből tájékozódjanak a klubot érintő kérdésekben.

A napokban bemutatták a klub új sajtósát. A békéscsabai születésű Papp Ádám fiatal, elhivatott szakember, szeptember második hétfőjén állt munkába.

Az eddigi egyetlen hivatalos felkészülési mérkőzést Irán ellen vívta a csabai csapat.

A békéscsabai felkészülési torna programja

Szeptember 21., péntek, 19.00: BRSE–Strabag Bratislava (szlovák).

Szeptember 22., szombat, 16.00: Strabag Bratislava–Agroland Timisoara (román).

Szeptember 23., vasárnap, 17.00: BRSE–Agroland Timisoara.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában