röplabda

2018.08.29. 14:08

Hasznos felkészülési mérkőzések az MTK ellen

Lejátszotta a szezon első felkészülési találkozóit a Linamar-Békéscsabai RSE női csapata. Rögtön két mérkőzést vívtak a Békéscsabára látogató MTK együttesével.

G. P.

Kormos Mihály a BRSE szakmai igazgatója elmondta, hogy nem az eredmény volt az elsődleges, hanem azt, hogy immár mérkőzés szituációkban is gyakorolja a csapat azt, amiket eddig edzéseken csiszoltak.

– Hasznosnak ítélem meg mindkét találkozót, a csapatok kemény munkából érkeztek, így nem várhattunk még kiforrott játékot. Sok feladatunk van még a szezonkezdetig, de helyenként már láttam szép dolgokat. Örülök, hogy a fiatalok meccs szituációban gyakorolhattak – mondta Kormos Mihály.

A BRSE csapatából bokasérülés miatt hiányzott Sebestyén Flóra, betegsége okán pedig Pekárik Eszter, valamint három idegenlégiós, Kszenija Ivanovics, Lucija Mlinar és Nikoleta Perovics a jövő hét elején csatlakozik a kerethez.

Az ellenfél MTK szakvezetője, az a Tóth Gábor, aki sikeres szezont töltött korábban Békéscsabán másodedzőként.

– Jó érzés volt újra megtapasztalni a csabai vendégszeretetet, megtiszteltetés, hogy a zsinórban ötszörös magyar bajnok BRSE invitált minket. Sok fiatal játékos van keretünkben, akik számára kiemelten fontos, hogy magas szintű csapatok ellen szerezzenek tapasztalatot. A dupla mérkőzés remekül szolgálta felkészülésünket. Próbáljuk megtalálni azt a formációt, amelyikkel a legeredményesebbek lehetünk – mondta Tóth Gábor.

Mindkét találkozó csabai sikerrel zárult, de a számszerű eredménynek ezúttal abszolút nem volt jelentősége.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában