Megyei II. osztályú labdarúgás

2018.07.02. 15:48

Lukucz István az év legjobbja

A megyei II. osztályú bajnok­ság Északi ­csoportjában is elkészítettük a bajnokság válogatottjának névsorát­. A 2017–18-as szezon legjobb játékosa, a bajnoki címet nyert Doboz negyvenéves védője, Lukucz István lett.

V.L.

A megyei II. osztály Északi csoportjának válogatottjába hét csapat adott játékost. A Békésszentandrás három, a Doboz és az Okány két-két labdarúgóval képviselteti magát. Egy-egy labdarúgót delegált a legjobbak közé a Békés, a Csabacsűd, a Gyomaendrőd és a Mezőberény.

A kapusoknál az okányiak – korábban Gyulán és Méhkeréken is megfordult hálóőre – Kurta Lajos lett az első, aki hat alkalommal bizonyult a forduló­ legjobbjának. A jobb oldali védőknél a harmincegy éves Minya István, a Békési FC labdarúgója végzett az élen, aki hétszer szerepelt a legjobbak között. A rutinos játékos a bajnoki idény során hétszer vette be az ellenfelek kapuját.

A belső védőknél az augusztusban negyvenedik születésnapját ünneplő Lukucz István, a Doboz játékosa végzett az első helyen, aki az ősz válogatottjának is a tagja volt. A rutinos hátvéd sokat tett azért, hogy csapata bajnoki címet szerzett. A korábban, több mint egy évtizeden át a Méhkerék csapatát erősítő, négy gólt szerző hátvéd tizennégyszer került be a ­forduló válogatottjába, és ezzel elnyerte a bajnokság legjobb játékosa címet.

A Békés­szentandrás harmincéves, rutinos belső védője, Borgulya János az ősz válogatottjában is szerepelt. Egyenletes teljesítményt nyújtott a hátvéd, hiszen ősszel és tavasszal is hat-hat alkalommal lett a forduló válogatottja, így tizenkétszer került be a legjobbak közé. A korábban a Szarvas együttesében is szerepelt hátvéd a bajnokság során négy góllal terhelte meg az ellenfelek kapuját.

A bal oldali védő poszton a huszonhat éves, gyomaendrődi Bányai Richárd lett az első, aki öt alkalommal volt tagja a for­duló válogatottjának. A bajnoki szezon során a hátvéd öt gólt szerzett.

A középpályásoknál a békésszentandrásiak mindössze huszonegy esztendős labdarúgója­, Bódai Nándor már az őszi idény válogatottjának is tagja volt. A fiatal kora ellenére több csapatban (Békéscsabai UFC, Szarvas, Csabacsűd) is megfordult játékos kilencszer verekedte be magát a forduló legjobbjai közé. A bajnoki szezonban a fiatal középpályás nyolcszor vette be az ellenfelek kapuját.

A bajnok doboziak középpályása, Lukucz Mihály nyolcszor volt tagja az egész szezonban a forduló válogatottjának, és tizenkilenc góllal segítette csapatát. A korábban éveken át magasabb osztályban Méhkeréken szerepelt labdarúgó jól kamatoztatta tudását a megyei II. osztályban.

A Mezőberény gólerős, 29 éves középpályása, Kajlik Alpár fontos gólokat szerzett a bajnokságban, és nyolcszor került be a forduló válogatottjába. A játékos huszonhat gólt szerzett, és ezzel harmadik lett a góllövőlistán. Az okányiak harminchárom éves csatára, Molnár József Gábor nyolc alkalommal vívta ki a forduló válogatotti tagságot. A támadó huszonnyolcszor vette be az ellenfelek hálóját, és ezzel a csoport góllövőlistájának második helyén végzett.

A csabacsűdiek huszonhárom éves csatára, Endrefalvi Erik hatszor szerepelt a forduló legjobbjai között. A támadó szellemű labdarúgó huszonegy alkalommal vette be az ellenfelek hálóját.

A Békésszentandrás 32 éves csatára, Virág Imre sérülés miatt hosszú kihagyásra kényszerült, de így is tizenháromszor került be a forduló válogatottjába. Harmincöt őszi góljához tavasszal még tizenkettőt hozzátett, és így nagy fölénnyel, 47 góllal nyerte el az Északi ­csoport gólkirályi címét.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában