összefoglaló galériával és videóval

2018.06.03. 19:42

Bogár János nyert összetettben

A hétvégén rendezték meg a 21. Szupermaraton Kerék­páros és Görkori Túrát a ­Békéscsaba–Arad–Békés­csaba 200 km-es útvonalon. Az első napon a hirtelen jött nagy meleg alaposan pró­bára tette a futókat.

V. L.

Szombaton kellemes, napsütéses időben a Csabagyöngye elől indultak a futók, a kerékpárosok és görkorisok Aradra. Egyéniben ­tízen álltak rajthoz, és huszonnégy öttagú váltó nevezett.

Pontban kilenc órakor dr. Ferenczi Attila városi tanácsnok, a Kopp Békéscsabai Atlétikai Club elnöke és Tóth Sándor versenyigazgató a startpisztollyal indította útjára a több mint ezernégyszáz kerékpárost. Tíz perccel később elindultak az egyéni futók és váltók tagjai dr. Ferenczi Attila és Koppné dr. Hajdú Anikó, az atlétikai klub névadó szponzorának képviselője rajtjelére.

A bringásoknál a mezőnyben ott láttuk a 87 éves, fél­karú, debreceni, nyugdíjas postást, a Hajós Alfréd-díjas Novák Ferencet is, aki eddig valamennyi szupermaratonon rajthoz állt. A sportember elmondta, mindig örömmel jön Békéscsabára, évente több mint 15 ezer kilométert teker.

Egyéniben elsőként tetemes előnnyel az encsi Bogár János érkezett Arad főterére, 9 óra 46 perc körüli idő alatt teljesítette a 100 km-es távot, a második helyen Simonyi Balázs futott be.

Videó: Bencsik Ádám

A férficsapatoknál a ŠKODA Automobil Körös Békéscsaba (Gregor László, Tábor Miklós, Szabó Sándor, Varga István, dr. Kovács Mihály) lett az első. A második helyen a Sport II. (Borbély Ferenc, Dobra Viktor, Kis Lajos, Szabó Ádám, Barbat-­Lőrincz Dániel) ért a célba, míg a harmadik helyet a Háromszék I. csapata szerezte meg.

A női váltóknál a Frühwald (Plavecz Andrea, Süli Szabina, Zétényi Szvetlána, Bogdánné Gondi Melinda, Muczáné Gulyás Erzsébet) csapata lett a győztes, másodikként a Budapest Bank (Ilyés Ildikó, Bogdánffy Ágnes, Bognár Anna, Lukoviczki Katalin, Pap Csilla) váltója érkezett a célba.

 

Vasárnap az egyéni versenyben Simonyi Balázs érkezett 19 óra körül a célba, mögötte Bogár János jött be másodiknak. Tóth Sándor versenyigazgató elmondta, rendkívül érdekesen alakult a vasárnapi futás. Bogár huszonhat perces első napi előnyét, Simonyi megfordította, és a táv két-harmadánál már ő vezetett több mint tíz perces előnnyel, amit a rutinos Bogár remek hajrával ledolgozott, és megnyerte az összetett versenyt, így átvehette Kiss Tibor alpolgármestertől a győztesnek járó babérkoszorút.

A férfiváltóknál a ŠKODA Automobil Körös Békéscsaba érkezett elsőként a célba, mögötte a Sport II. következett, míg a harmadik helyen a Békési DAC csapata végzett, amelyben Veres Barnabás, Kis Zoltán, Ilyés Tamás, Durkó Krisztián, Szilágyi István szerepelt.

A női váltóknál a Mindsystem (Garia Ágnes, Laluska Zsuzsa, Posztós Kitti, Frankó Csilla, Gyebnár Éva) lett a győztes, megelőzve a Budapest Bank váltóját, majd jóval később érkezett a Frühwald csapata.

Fotók: Imre György

A szupermaratonról szóló részletes tudósításunkat ide kattintva olvashatja.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában