összefoglaló

2018.06.04. 19:27

Szupermaraton: Bogár János hetedszer diadalmaskodott

Vasárnap este az ünnepélyes eredményhirdetéssel, és a Hevesi Happy Band nagy sikerű főtéri koncertjével fejeződött be a 21. Békéscsaba—Arad—Békéscsaba Szupermaraton, kerékpár és görkori túra, amelyen több mint másfélezren vettek részt. Ezúttal is a kerékpárosok voltak a legtöbben, több mint ezernégyszázan tekertek a két város között.

Verasztó Lajos

Egy nappal a kétnapos rendezvény után Tóth Sándor, versenyigazgató, a Kopp-Békéscsabai Atlétikai Club ügyvezető igazgatója a következőket mondta: — Ezúttal is egy jó hangulatú rendezvényen vagyunk túl, amelyen a résztvevők vidáman, mosolygósan teljesítették a távot. Békéscsaba és Arad városa jól vizsgázott, a két nap során érintett települések önkormányzatai is kitettek magukért, mindenütt nagy szeretettel fogadták a vendégeket, és helyi programokat szerveztek a látogatóknak, a vendéglátás kiváló volt. A két pihenőhelyen, szombaton Mezőkovácsházán, és vasárnap Medgyesegyházán is jól érezték magukat a két napos verseny résztvevői, Kovácsházán sokan a Borostyán fürdőben kerestek felüdülést.

— Szakmailag hogyan értékeli a versenyt?

— Az egyéni versenynek tizen vágtak neki, közülük vasárnap este hárman érkeztek a célba. Egy hallatlanul izgalmas versenyt láthattunk. Az első napon a rutinos encsi, 54 éves Bogár János huszonhat perces előnyt szerzett Simonyi Balázs színész, filmessel szemben, aki korábban négyszer teljesítette a Sparthatlont. Vasárnap a 37 éves Simonyi erősített, fordítani tudott, és a táv felénél már ő vezetett több mint negyven perccel. Bogár azonban nem adta fel, kísérői biztatása mellett új erőre kapott, remekül hajrázott, és végül összetettben mintegy tíz perces előnnyel nyert, ami sportemberi nagyságát mutatja. Bogár Janinak ez volt a hetedik győzelme a Szupermaratonon, és ezzel ő a viadal legeredményesebb futója.

A férfi váltóknál érvényesült a papírforma, a jórészt a klubunk atlétaiból álló ŠKODA Automobil Körös Békéscsaba csapata magabiztosan győzött. Annak külön örülök, hogy dr. Kovács Mihály, a Békéscsabai Előre SE utánpótlás labdarúgóinak elnöke is tagja volt ennek a váltónak, és jó teljesítménnyel segítette első helyre ezt az ötös fogatot.

A második helyért nagy csatát vívott a klubunk fiataljaiból álló Sport II., a Békési DAC és a Háromszék váltója, végül a mieink nyertek. A nőknél a Budapest Bank csapatából hiányzott Mihály Réka, aki a Kékes futáson vett részt, ahol harmadik lett. Távollétében a hölgyek másodikként zárták a kétnapos versenyt, amiért nem kell szégyenkezniük Ilyés Ildiéknek. Szólnom kell még a sok-sok kerékpárosról, akik végig lelkesen tekertek, és úgy búcsúztak tőlünk, hogy jövőre újra találkozunk.

Ceglédi Katalin, a Kopp Békéscsabai Atlétikai Club marketing menedzsere így fogalmazott: — Ezúton is szeretném megköszönni annak a több mint száz önkéntes segítőnek a munkáját, akik végig nagy odaadással tevékenykedtek, és azért dolgoztak, hogy a résztvevő több mint ezerötszáz versenyző jól érezze magát. Az érintett településeken is sok önkéntes segített abban, hogy mindenki jól érezze magát a két nap során.

Fotó: Imre György

Összetett végeredmény. Egyéni: 1. Bogár János (Encs) 20:31:46, 2. Simonyi Balázs (Budapest) 20:41:33, 3. Görgényi András (Kopp Békéscsabai AC) 21:49:31. Öt tagú váltók. Férfiak: 1. ŠKODA Automobil Körös Békéscsaba (Gregor László, Tábor Miklós, Varga István, dr. Kovács Mihály, Szabó Sándor) 13:33:37, 2. Sport II. (Dobra Viktor, Kis Lajos, Borbély Ferenc, Szabó Ádám, Barbat-Lőrincz Dániel) 15:16,11, 3. Békési DAC (Durkó Krisztián, Ilyés Tamás, Szilágyi István, Kis Zoltán, Veres Barnabás) 15:27,19. Nők: 1. Mindsystem (Garai Ágnes, Gyebnár Éva, Posztós Kitti, Frankó Csilla, Laluska Zsuzsa) 15:55:53, 2. Budapest Bank (Ilyés Ilidkó, Bogdánffy Ágnes, Lukoviczki Katalin, Bognár Anna, Pap Csilla) 16:12:25, 3. Frühwald (Süli Szabina, Plavecz Andrea, Zétényi Szvetlána, Bogdánné Gondi Melinda, Muczáné Gulyás Erzsébet) 17:29:06. Két tagú váltók: 1. Running Pace (Tóth László, Balastyák Péter) 16:49:32, 2. Moneta Group (Simon György, Görgényi András) 21:01:08.

Kerékpár: 1. Suhajda Balázs 5:31:55,5, 2. Mihai Andrei (román) 5:31:36, 3. Sarmas Daniel Cristian (román) 5:31:58,7.

Tandem: 1. Voda Alexandru, Nistor Stefan Cristian (román) 5:45:13,2, 2. Kovács Sandor, Kovács Beáta Anikó 6:35:54,2. 3. Ollári Milán, Ollári Zsolt 7:00:35,6.

Görkorcsolya. Férfiak: 1. Mihut Florin (román) 6:38:18, 2. Bartok Andreas Johan (román) 7:45:31, 3. Kozma Ernő 9:01,23. Nők: 1. Kovács Veronika 12:54:41.

Korábbi cikkeink a szupermaratonról:

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában