röplabda

2018.06.21. 09:36

Klasszist igazolt a BRSE: Sofija Medic érkezik

Nem akármilyen igazolást realizált a Linamar-Békéscsabai Röplabda Sportegyesület, amely immár a nemzetközileg magasan jegyzett, Európa egyik legerősebb válogatottjában is bemutatkozott szerb Szofija Medicset is a soraiban tudhatja.

G.P.

A 27 éves, szerb állampolgárságú, de magyar felmenőkkel is rendelkező Szofija Medics az előző szezonban a román CSM Bukarest világsztárokkal telitűzdelt csapatát erősítette, amely a Bajnokok Ligája-döntős Alba Blaj együttesét megelőzve nyert román bajnokságot. A csabai szurkolóknak ismerősen csenghet a neve, hiszen a 184 centi magas center, 2012 tavaszán játszott már Békéscsabán néhány hónapot, oroszlánrészt vállalva abban, hogy a klub története során először a legjobb 4 közé jutott a bajnokságban, Kormos Mihály vezetésével. Medics leigazolásával eldőlt, hogy Nagy Eszter távozik Békéscsabáról.

Sofija Medic /Fotó: brse/

– Biztos vagyok benne, hogy Szofija üde színfoltja lesz hazai és nemzetközi sikerekre törő csapatunknak. Remek kvalitásokkal és komoly tapasztalattal rendelkezik, hatalmas fegyverténynek tartom, hogy sikerült leigazolnunk, hiszen nívós csapatoktól, a kontinens top bajnokságaiból voltak ajánlatai. Szerződtetése egyik sarokpontja volt a 2018–2019-es szezonra tervezett koncepciónknak – nyilatkozta Baran Ádám, a BRSE elnöke.

– Abszolút meggyőző volt számomra a klub által felvázolt elképzelés, szeretnék részese lenni a BRSE sikertörténetének, így örömmel és motiváltan szerződtem Békéscsabára – mindezt már a békéscsabaiak új igazolása, nyilatkozta. – Nagyszerű folyamatok mentek végbe az elmúlt években, melynek eredményeként a klub indulhat a Bajnokok Ligájában és neve jól cseng szerte Európában. Ismerem az elnök úr terveit és maximalizmusát, valamint Kormos Misit is felkészült, jó szakembernek tartom. Ezek fontos szempontok voltak döntésem meghozatalakor – mondta Szofija Medics.

A szerb klasszis új csapata időközben lejátszotta az idény utolsó mérkőzését, mégpedig a fővárosban. Az amerikai Big East konferencia négyszeres győztese, a nebraskai Creighton University európai körúton járt, melynek egyik állomása Magyarország volt. A túrát szervező tengerentúli ügynökség és a csabai klub között hosszú évekre visszavezethető jó kapcsolat van, így hazánkban a BRSE ellen léptek pályára az amerikai egyetemisták. A csabaiak felnőtt válogatottjaik nélkül is helytálltak, 3:2-es vereséget szenvedtek egy izgalmas, remek mérkőzésen. A viharsarkiaknál a felnőtt keretből Szpin Renáta és Glemboczki Zóra szerepelt. Mellettük Nagy Attila korosztályos válogatottjai – Kertész Petra, Tatár Gréta, Sebestyén Flóra, Araczki Gyöngyvér, Boskó Lili, Boskó Ágnes, Veres Cintia – játszottak. Egy régi és egy új arc is magára öltötte a csabai mezt ezen a délutánon, Fábián Fanny visszatért, míg Bodovics Hanna debütált.

Három csabai Peruban

A magyar női válogatott az Európa-liga Arany-divíziójában megszerzett 2. helyével megszerezte a jogot, hogy elinduljon a Peruban zajló Challenger-kupán, melyen a mieink magyar idő szerint pénteken 2 órakor Kolumbia, majd 24 órával később Peru ellen lép pályára. A torna győztese a Nemzetek Ligája utolsó helyezettjével, Argentínával meccsel azért, hogy a 16-os elitmezőny tagja lehessen.

A magyar szövetség a sűrű bajnoki, majd a feszített Európa Liga-program ellenére – ellentétben más országokkal – a perui tornán való indulás mellett döntött, még ha sérülések, valamint egyéb problémák miatt a válogatott nem is tud teljes kerettel nekivágni a megmérettetésnek.

Az erősen foghíjas válogatottból Szakmáry Gréta, Sándor Renáta és Tálas Zsuzsanna is hiányozni fog, ellenben ott lesz a békéscsabai Szedmák Réka, Molcsányi Rita és Pekárik Eszter is.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában