futsal

2018.05.15. 18:13

Történelmi siker az ötödik hely

Történelmi sikert ért el a Gyulai Amazonok élvonalbeli női futsalcsapata, amely kettős győzelemmel, magabiztosan múlta felül a Miskolci Vénusz csapatát az NB I-es bajnokság 5. helyéért vívott párharcban, megszerezve ezzel az ötödik pozíciót.

G. P.

A gyulai hölgyek semmit nem bíztak a véletlenre, a második találkozón már az első percben megszerezték a vezetést Bálint Rebeka révén, majd nem sokkal később Molnár Ágnes lövése pattant Almási Ildikó hálójába.

Ugyanebben a minutumban Miliczki Noémi értékesítette a megítélt büntetőt, mellyel felzárkózni látszott a vendégcsapat. Azonban a gyulai henger továbbra is működött, a rendkívül eredményes és magabiztos játék mellett nagyon gólerősen játszottak a fürdővárosiak.

Beküldött fotó

Két percen belül a mindössze 15 éves, nagyon agilisen és erőszakosan játszó Mázik Flóra duplázott, illetve Fülöp Diána átlövésével már a 12. percben 5–1 állt az eredményjelzőn. A félidő előtt még Bálint Rebeka és Sovány Liza is gólt jegyzett, érdekesség, hogy utóbbi játékos idén először talált be bajnoki mérkőzésen.

Uray Attila – aki nem tudott lányaival utazni az összecsapásra – hiányában a miskolci gépezet sem működött úgy, ahogy szokott. A második félidőben ennek ellenére motiváltabban és harciasabban jöttek ki a pályára, a gyulaiak pedig mintha kicsit leengedtek volna, hiszen sikerült a vendégeknek 1–1-re hozni a második játékrészt.

A 25. percben Kurai Nikolett szerzett szép gólt, majd a mérkőzés vége előtt nem sokkal a szintén 15 éves Tirpák Zsanett érkezett jó ütemben, beállítva a magabiztos 8–2-es gyulai sikert. A két találkozón összesen 14 gólt szerző Amazonok bebizonyították, hogy van keresnivalójuk az első osztályban, sőt, az utolsó öt mérkőzésüket zsinórban megnyerő fiatal együttessel keményen számolni kell mindenki a jövő évben is.

Molnár Zoltánné: – Szerettünk volna kettős győzelemmel végezni az ötödik helyen, önbizalmat adott a csapatnak az elmúlt négy siker, azonban nem gondoltam volna, hogy ilyen könnyedén fogunk nyerni. A lányok kihozták magukból a maximumot, nagyon büszke vagyok rájuk. A csapat bizonyította, hogy amatőrként, szívből és alázattal is lehet nagyon szép eredményeket elérni! Gratulálok minden egyes játékosomnak, aki hozzátett a sikerhez!

Gyulai Amazonok–Miskolci Vénusz 8–2 (7–1)

NB I-es női futsalmérkőzés. Gyula, 100 néző. Vezette: Boda, Baráth, Szigeti.

Gyula: Palócz – Fülöp, Bálint, Balogh N., Molnár Á. Csere: Németh, Mázik, Sovány, Kajári, Kurai, Erdélyi. Edző: Molnár Zoltánné.

Miskolc: Almási – Galambvári, Miliczki, Kovács A., Tirpák. Csere: Ádám, Szőke, Bunda-Tóth, Skaliczki. Edző: Uray Attila.

Gólszerző: Bálint (1., 16.), Molnár Á. (4.), Fülöp (11.), Mázik (11., 12.), Sovány (15.), Kurai (25.), ill. Miliczki (4.), Tirpák (33.).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában