Ultrafutás

2018.05.24. 17:57

Szarvas Mátyás nemzeti korosztályos rekorddal második

A napokban fejeződött be Balatonfüreden a világ egyik legkeményebb hat napos ultrafutó versenye, az EMU 6 Day Race.

V.L.

A Balatontourist Kempingben ragyogó feltételek mellett kialakított világszínvonalú egy kilométeres körpályán hat nap és hat éjszaka köröztek a világ legjobb ultrafutói, köztük a békéscsabai származású Szarvas Mátyás, a Körösök Völgye Turista Egyesület sokszoros országos bajnok ultraterepfutója.

A kilencvenegy versenyző között Szarvas Mátyás összetettben a huszonötödik, korosztályában a második helyen végzett 587 kilométerrel, a világ idei negyedik legjobb eredményével, hetvenegy kilométerrel megjavítva tavalyi korosztályos nemzeti rekordját.

A mostani eredmény nagyszerű alapot biztosít majd a rutinos, jól felkészült futónak a nyári csehországi, Kladnóban megrendezésre kerülő, és az őszi olaszországi, Policoróban tervezett 48 órás ultrafutó versenyekre. Szarvas Mátyás komoly eredmények elérése céljából utazik majd a két helyszínre, hiszen az elmúlt évben ő futotta a világ legjobb eredményét korosztályában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában