Kajak-kenu

2018.05.16. 10:38

Laczó Dániel indulhat az Európa-bajnokságon

Az ifjúsági világbajnok Laczó Dániel révén két érem is a Békési Kajak-Kenu Klub tulajdonába került a Szegeden rendezett maratoni kajak-kenu országos bajnokságon.

G.P.

Az esemény nyitónapján a legjobb hosszútávú viharsarki kenus egyéniben végzett második helyen, kedden pedig a párosok versenyében aranyérmet szerzett az újpesti Nagy Gergely Balázzsal.

A viadal egyben válogató is volt a július eleji, horvátországi Európa-bajnokságra. Weisz Róbert, a maratoni szakág kapitánya elmondta, a kiírás szerint számonként az első két hajó szerzett indulási jogot a kontinensviadalra, de mivel minden esetben U23-as versenyző is érdekelt, még megbeszélés kérdése, hogy ők a felnőttek vagy az utánpótláskorúak mezőnyében szállnak-e majd vízre Metkovicban. Vonatkozik mindez Laczó Dánielre is, aki az eredményei alapján mindkét korosztály mindkét versenyszámában rajthoz állhatna Horvátországban.

Megyei vonatkozású végeredmények

Férfiak

C-1, 26 km: 2. Laczó Dániel (Békés) 2:04:00,744. C-2, 26 km: 1. Nagy Gergely Balázs, Laczó Dániel (UTE, Békés) 1:58:43,464.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában