kézilabda

2018.05.18. 18:14

Balkezes átlövőt igazolt az Orosháza

Zubai Szabolcs és Lele Ákos után újabb játékost igazolt az Orosházi Férfi KSE-Linamar csapata.

G. P.

A 25 esztendős Karap Gábor az NB I B keleti csoportjának bronzérmes gárdájától, a Balmazújváros együttesétől érkezik Orosházára és jobbátlövő poszton jelenthet erősítést – olvasható a klub hivatalos honlapján.

A játékos Debrecenben sajátította el a kézilabdázás alapjait, majd onnan 16 esztendősen a fővárosba, a Ferencváros csapatához igazolt. A zöld-fehéreknél 18 évesen már az NB I-es felnőtt keretben is bemutatkozhatott. A következő szezonban a Fradi NB I B-s gárdájában már alapembernek számított. 2012-ben a Vác csapatához igazolt, ahol a juniorok között ontotta a gólokat, de néhány alkalommal a felnőtt együttesben is helyet kapott.

Karap Gábor ezek után külföldön folytatta pályafutását, először Németországban, majd 3 évig Luxemburgban, az 1. osztályban szereplő HC Berchem gárdájában játszott. 2017 nyarán igazolt haza a Balmazújváros csapatához, ott az elmúlt szezonban 35 bajnoki- és kupatalálkozón 113 gólt szerzett. Karap Gáborral 2 éves szerződést kötött az Orosházi FKSE-Linamar vezetése.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában