Karate

2018.03.30. 17:00

Békés megyeiek a karate maratonon

A különböző harcművész irányzatok és klubok közötti barátságot, összetartozást, egymást elismerését tűzte ki évekkel ezelőtt Sensei Szappanos Zoltán kyokushin karate mester, amikor életre hívta, megszervezte a Karate maratont- az összetartás ünnepét.

V.L.

A rendezvényt idén hetedik alkalommal rendezték meg Szigetszentmiklóson, a helyi sportcsarnokban, ahol 28 irányzat több, mint hatszáz harcművésze hajtott végre 30 000 karate alaptechnikát 10 etapra bontva és még ötszázat külön, amivel az utóbbi maraton óta elhunyt résztvevőkre emlékeztek. Békés megyéből az Orosházi Kyokushin Szabadidős Kör és a Békéscsabai Lakótelepi SE Kick-boksz Goshinkai Karate-Seibukan csoportja is részt vett a megmérettetésen.

Az ünnepélyes megnyitón a vezetők, Shihan Zsiga Zsolt VI. danos mester, és Shihan Gregor László VII. danos mester külön ajándékot vett át a figyelmes házigazdától, Szappanos Zoltán mestertől. Délelőtt 10 órakor kezdődött a maratoni ütés-rúgás-védés sorozat – amelynek keretében 10 ezer ütést, 10 ezer rúgást, és 10 000 ezer védést hajtottak végre a résztvevők – és valamikor éjjel 11 órakor végződött.

Az elcsigázott, de boldog résztvevők teljesítették azt, amiért jöttek. A rendezvény is elérte célját, hiszen a harcművészet nagy ünnepe lett. A Seiren Szappanos Sport Klub mindent megtett a siker érdekében. Már itt megfogalmazódott többek véleménye: Jövőre veletek ugyanitt, együtt, ennyien vagy még többen!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában