Vívás

2018.02.13. 10:20

Kinga bronzzal zárta a válogatókat

Megfázással küzdve az egész hetet ki kellett hagynia Dékány Kingának, de a budapesti országos bajnokság nem maradhatott ki az életéből.

Dékány Kinga magabiztosan, veretlenül hozta a csoportkört, majd a táblán se tudták megszorítani, könnyedén jutott be a négy közé. Itt a flesses Kolczonay Borbálával nézett farkasszemet, s az egészséges, rendkívül motivált válogatott csapattárs ezúttal jobbnak bizonyult. Kinga ezzel a remek bronzéremmel zárta a kadet válogatók hosszú sorát, s a ranglista 2. helyén végezve lett tagja az Európa- és világbajnokságra utazó csapatnak. Jól vívott Krnács Anna is, aki öt győzelemmel és egy vereséggel jutott tovább a csoportjából, majd egy győztes asszó után a flesses Szarvas Rita állította meg és így 22. lett.

A fiúk mezőnyében Szabó Bence és a frissen igazolt Kolczonay Balázs veretlenül, a kissé döcögősen kezdő Keszthelyi Zsombor négy győzelemmel és két vereséggel jutott tovább. A 32-be jutásért mindhárman könnyedén győztek, ám ezután jött a hidegzuhany, Zsombor nem bírt a taktikusan vívó tapolcai Kováccsal, és kiesett. Bence későn jött rá a balkezes, székesfehérvári ugyancsak Kovács elleni sikerre vezető taktikára és már nem tudta ledolgozni a hátrányát. Egyedül Kolczonay Balázs vette ezt az akadályt is, a döntőbe jutásért viszont ő sem bírt a szintén fehérvári Háderrel.

A csapatverseny során a csabai fiúk éremesélyesként vágtak neki a versenynek. Elsőre az Alba Régiát küzdelmes mérkőzésen verték 45:40-re. A Tapolca ellen 45:38-ra győztek, majd a Balaton Vívó Klub csapata következett. Fordulatos mérkőzésen az utolsó csörtére öt találatos hátrányban állt fel Keszthelyi Zsombor, aki megfordította az eredményt, 44:42-re vezettek a csabaiak. Egyetlen találat választotta őket a biztos éremtől, de az ellenfél kiegyenlített. Lejárt a vívóidő, hosszabbítás következett, amelyben az ellenfél volt a jobb. A dráma a BVSC ellen is folytatódott, ismét a „hirtelen halál” döntött, s ezúttal is az ellenfél örülhetett. Negyedik hely lett a vége, ami jó teljesítmény, de ahogy mondani szokták, több volt benne.

Három csabai a világversenyeken

A fiúknál is az ob-val zárult a válogatás, s Keszthelyi Zsombor ranglista harmadikként ott lesz a szocsi-i Európa-bajnokságon és a veronai világbajnokságon is. 2002-ben fordult elő utoljára, hogy a békéscsabaiakat három versenyző képviselte világversenyen.

A csabai résztvevők névsora: Dékány Kinga (kadet- és junior női párbajtőr egyéni és csapat; Petri Renáta (junior női párbajtőr egyéni és csapat). Keszthelyi Zsombor (kadet férfi párbajtőr egyéni és csapat.)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában