Tenisz

2018.01.02. 16:32

A ranglista második helyén áll a gyulai teniszező

A korosztályos magyar ranglista második helyén kezdheti az új esztendőt egy fiatal gyulai teniszező, Orosz Botond. A 2004-es születésű reménység már külföldi versenyen is bemutatkozott.

Gajdács Pál, [email protected]

Orosz Botondra természetesen a korosztályos válogatottnál is felfigyeltek, rendszeresen jár a fővárosi keretedzésekre.

– Sokat fejlődtem 2017-ben, mert az egy évvel idősebbek között versenyeztem és kemény ellenfelekkel szemben sikerült jó idényt zárnom – jegyezte meg a Tenisz Szabadidő Klub Gyula ifjú teniszezője, aki a sportág alapjait Kovács Katalin edzőtől tanulta meg. – Lassan két éve járok ki Szerbiába, ahol a gyulai egyesületemben is játszó Palágyi Pétertől nagy segítséget kaptam.

Botond a Dunakeszin megrendezett Nexon Kupa I. kategóriás versenyen egyéniben 3., párosban 2., a novemberi székesfehérvári, szintén I. kategóriás Viszló Transz Kupán egyéniben a 2. helyen végzett. A II. kategóriás megmérettetések közül a szegedi Gellért Kupán egyéniben 1., párosban 2., a fővárosi Golden Ace Kupán párosban 1. lett, az egyik szentesi versenyen egyéniben 2. lett, párosban nyíregyházi társával megnyerte a vidékbajnokságot.

– Külföldön már tavaly (akkor még az F12-esek mezőnyében indulva – a szerző) bemutatkoztam, az aradi versenyen a nyolc közé jutásért játszhattam. Idén Horvátországban egyéniben egy kört mentem, párosban második lettem. Még az F12-ben, a romániai Galatiban az Európa-bajnokságon is pályára léphettem – büszkélkedett Botond.

– Az új évben szeretnék minél jobban fejlődni, és újra megmutatni, hogy vidékiként is el lehet jutni a legjobbak közé. Januárban a fővárosban, az MTK-nál rendeznek egy fedett pályás versenyt, és szeretnék minél jobban szerepelni – beszélt jövőbeni terveiről a 14 éves sportoló.

– Botond nálunk kezdett el teniszezni, majd Békéscsabára igazolt, ahonnan visszatért hozzánk. Gyulán jók a lehetőségek, jól is érzi nálunk magát – mondta Kovács Zoltán, a TSZSK Gyula elnökségi tagja, edzője. – Rendszeresen feljár a válogatott budapesti edzéseire. Szorgalmas, tehetséges fiú, aki már az OB III-as felnőttcsapatunkban is bemutatkozott. Ebben az együttesben 2018-ban még inkább számítunk majd a játékára. Egyik kiváló játékosunkkal, Lovász Zoltánnal játszik rendszeresen együtt, akitől sokat tanult.

Orosz Botond kiváló körülmények között készülhet Gyulán, ahol egy 12 millió forintos győztes támogatásnak köszönhetően 2018-ban a meglévő hat mellé újabb két pályát építenek, vagyis bővülnek a lehetőségek. Jó hír a teniszbarátok számára, hogy a tavalyi 25 ezer dolláros XIXO Open után idén júniusban ismét láthatnak nemzetközi futureversenyt, top 200-as játékosok részvételével.

Orosz Botond sokat fejlődött az elmúlt időszakban. Fotó: Imre György

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában