bábfesztivál -videóval

2018.06.21. 19:47

Vasárnapig a bábozásé a főszerep Békéscsabán

Négy napon át a báboké a főszerep Békéscsabán. Csütörtökön megkezdődött a XVII. Nemzetközi Bábfesztivál, amely idén is jó néhány előadással és programmal várja az érdeklődőket.

V. E.

A nyitónap Lenkefi Konrád emlékművének már hagyománnyá vált megkoszorúzásával kezdődött, majd ezt pár órával később óriásbábos felvonulás követte.

Fotó: Lehoczky Péter

Lenkefi Zoltán, a bábszínház igazgatója elmondta, koszorúzásuk apropója, hogy édesapja – akinek 2015-ben készíttetett emléktáblát – álmodta meg a bábfesztivált még 1968 előtt. A rendezvény lényege a gyermekek szórakoztatása, akik számára a világ minden tájáról hívnak ilyenkor bábművészeket.

A megnyitón pedig az óriásbábos felvonulás kapta a főszerepet. Ennek során a Korzó tértől a Jókai színházig vonultak a művészek, majd a célnál felcsendült a fesztiváldal. Ezután Joós Tamás, az Emberi Erőforrások Minisztériuma Kultúráért Felelős Államtitkárságának főosztályvezetője és Szarvas Péter mondott köszöntő beszédet. Végül Pályi János Vitéz László és az elátkozott malom című darabjával megkezdték a fesztiválprogramokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában